Vabimo vas na zanimiv izlet z vlakom v sosednjo Avstrijo. V začetku avgusta se bomo podali do mesta Schladming, od koder bomo planinarili po prelepih Schladminških Turah na hrib Planai. Seveda vabimo na izlet vse ljubitelje pohodništva, še posebej pa ljubitelje železnice in planince oziroma planinke železničarje. Popoldan se bomo z vlakom vrnili nazaj domov.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 10. avgusta 2024 ob 4.00 uri na železniški postaji Ptuj od koder se bomo skupno popeljali do železniške postaje Špilje oziroma Spielfeld Strass. Odhod iz Maribora pri trgovini LIDL v bližini glavne avtobusne postaje ob 4.30 uri. Za vse, ki se boste pripeljali direktno v Špilje, je zbor ob 4.45 uri na parkirišču pred železniško postajo Spielfeld Strass. Odhod vlaka iz Špilja proti Gradcu ob 5.00 uri. Z vlakom se bomo popeljali skozi Gradec in Liezen do svetovno znanega mesta Schladming, od koder sledi najprej vožnja z žičnico do višine 1350 m, nato pa pohod po planinski poti na znameniti Planai (1906 m). S poti se odpirajo čudoviti razgledi na Alpe in še posebej na najvišji vrh Štajerske Dachstein (2995 m). Vmes se bomo ustavili še v kateri od številnih planinskih koč ob poti. Popoldan bomo z vlakom krenili nazaj proti Gradcu in Špilju. V Ptuj se bomo vrnili proti večeru. Skupne zmerne hoje bo za 4 do 5 ur. Pot ni zahtevna in je primerna za vse kategorije planincev.

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, ustrezna obleka, nahrbtnik,…) in vremenu primerno.

Hrana in pijača iz nahrbtnika ter v kočah ob poti.

Strošek izleta vključuje povratno vozovnico za vlak in organizacijo ter znaša 25 EUR. Ne pozabite na OSEBNI DOKUMENT. V primeru slabše vremenske napovedi se bomo podali na izlet v nedeljo. Vozovnico za žičnico v znesku 12 EUR si kupi v Schladmingu vsak sam.

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do petka, 9. avgusta 2024 oz. do zasedbe prostih mest. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 20240810, namen z vlakom.

Za udeležbo na planinskem izletu/pohodu je potrebno imeti urejeno članarino v PZS-Pd!

Vodil bo Uroš Vidovič

Deli s svojimi prijatelji: