Tokrat vas vabimo na potepanje po hribih in planotah Kvarnerja, kjer poteka Opatijska planinska pot. Poleg šumenja modrega morja nas bodo spremljali obširni razgledi s planinskih poti ob obali Jadranskega morja. Dišeče mediteransko rastlinje skozi katerega so speljane poti, razgledi na številne otoke in otočke nas bodo spremljali na letošnjem izletu. Pripravili smo nov program, saj nas poleg prelepe Učke, čaka še planinarjenje po Opatijski planinski poti v zaledju Opatije in Matuljev. Ljubitelji pestrega preživljanja prostega časa ter obmorskih planinskih poti in morja, prijetne družbe vas vabimo, da se nam pridružite na planinarjenju po Kvarnerju in hribih nad Opatijo.

Četrtek, 14. marec 2024

Udeleženci planinarjenja po Kvarnerju in Opatijski planinski poti se zberemo ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj (odhod iz Slovenske Bistrice ob 6.00 uri in Ljubljane ob 7.15 uri), od koder se bomo popeljali na otok Krk, kjer bomo prvi dan nadaljevali s planinarjenjem po novo označeni Jakobovi poti. Podali se bomo po  čudovitih poteh med lovorovimi gaji. Nastanili se bomo v hotelu Istra Opatija, ki se nahaja tik ob morju in promenadi Franca Jožefa. Večerja in pijača dobrodošlice v hotelu.

Petek, 15. marec 2024

Po zajtrku in jutranji kavici se bomo podali z avtobusom na prelaz Poklon, ki je starodavni prehod med Istro in Kvarnerjem. S prelaza, kjer se nahaja planinski dom, je ura in pol prijetnega hoda do vrha Učke, ki se imenuje Vojak. (1.401 m). Z vrha se odpre veličasten pogled na celotno Istro, Kvarner z otoki, razgled pa seže vse do Alp. Sestopili bomo po krožni poti nazaj na prelaz Poklon Sledila bo vrnitev v Opatijo in večerja.

Sobota, 16. marec 2024

Zajtrk nam bo dal energijo za planinarjenje po Opatijski planinski poti, kjer bomo spoznavali planinske poti na območju najstarejšega obmorskega letovišča na vzhodni obali Jadrana. Pot nas bo vodila do mesta Veprinac in naprej po stezicah do morja in mondene Opatije. Seveda si bomo ogledali tudi Opatijo in uživali v lepotah Jadrana.

Nedelja, 17. marec 2024

Najprej si bomo privoščili zajtrk, nato pa sledi planinarjenje v zaledju Matuljev oziroma po Krpanovi poti, odvisno od vremenskih pogojev. Nato nas bo pot vodila nazaj proti Sloveniji.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, vetrovka, nahrbtnik). Za potovanje priporočamo hrano iz nahrbtnika oziroma jo bo možno dobiti ob postankih.

Strošek planinarjenja po Kvarnerju, Krku in okolici Opatije znaša 228 EUR. Otroci imajo v skladu s pravili hotela popuste, ki so na voljo v pisarni PD Ptuj. Možnost doplačila za enoposteljno sobo.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do petka, 3. marca 2024 oziroma do zasedbe prostih mest izleta. Možnost odjave brez stroškov do 24.2.2024. Akontacija ob prijavi 90 EUR, preostanek pa najkasneje do 7. marca 2024. Število mest je omejeno.

Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 2024031417, namen Opatija.

Za udeležbo na planinskem izletu/pohodu je potrebno imeti urejeno članarino v PZS-Pd!

Pojdite z nami in odkrijte lepote Kvarnerja z Opatijo.

Vodil vas bom Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: