Zelene cvetoče gorske poljane nad katerimi se dvigajo visoki beli vršaci nas bodo spremljali tudi to poletje v gorah na tromeji med Švico, Liechtensteinom in Vorarlbergom. Ob hoji po planinskih poteh bomo spoznavali pokrajino osrednjih Alp ter se ustavili v Vaduzu, glavnem mestu kneževine Liechtenstein. Poti so lažje narave in omogočajo prijetno spoznavanje gorske skupine in njenih lepot. Ob dobri hrani in v prijetni družbi so gorske poti še bolj prijetne.

Udeleženci izleta se zberemo v petek, 21. junija ob 4.30 uri na železniški postaji Ptuj od koder se bomo podali proti Vorarlbergu. Prvi dan nas bo pot vodila skozi Gradec, Innsbruck  in čez prelaz Arlberg do Branda, kjer se bomo nastanili v zasebnem penzionu. Popoldan se bomo odpravili na spoznavno pot okoli Branda. Po vrnitvi v Brand se nam bo prilegla okusna večerja.

V soboto nas bo po zajtrku pot vodila do planinske koče Oberzalimhütte, nato pa na planino Brüggellealpe, ki je prava alpska pravljična dežela.

Nedelja bo dan za planinarjenje v kneževini Liechtenstein. Pot nas bo vodila v gorsko vasico Gaflei, ki leži visoko med alpskimi vršaci. Prehodili bomo znamenito Knežjo pot ali Fürstensteig in nato pot nadaljevali do Siluma. Sledil bo povratek skozi Vaduz nazaj v Brand. Po večerji se nam bo prilegel prijeten počitek.

V ponedeljek se bomo podali v Bregenz, glavno mesto Vorarlberga. Povzpeli se bomo na goro Pfänder (1.063 m) od koder je najlepši pogled na Bodensko jezero. V planinski koči si bomo privoščili počitek z malico in se popoldan vrnili do Bodenskega jezera, ki je odlična priložnost za kopanje. Sledil bo še obisk izjemnega mesta Lindau v sosednji Nemčiji, nato pa povratek v našo gorsko vasico.

Torek bomo pričeli z zajtrkom, nato pa nas bo pot vodila ob kanjonu do Schatenlaganhüte (1.566 m). Po vrnitvi v Brand se bomo podali nazaj proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Opremite se planinsko za gorske pohodniške poti (planinski čevlji, rezervna obleka, nahrbtnik,…) in vremenskim razmeram primerno. Za potovanje priporočamo običajno obleko in obutev.

Hrana v penzionu in alpski gostilni, na pohodih pa iz nahrbtnika ali v planinskih kočah.

Strošek izleta znaša 393 EUR. Ob prijavi se poravna akontacija v znesku 150 EUR. Preostanek pa do 3. junija 2024. Doplačilo za morebitno žičnico na lokaciji v Vorarlbergu. Obvezna je planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto. V primeru zadostnega števila prijav bomo potovali z avtobusom, sicer pa z udobnimi kombiji. Možnost doplačila za enoposteljno sobo.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do torka, 31. maja 2024 oziroma do zasedbe prostih mest. Možnost odjave brez stroškov do 3.5.2024. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 2024062125, namen Vorarlberg.

Vodil bo Uroš Vidovič

Deli s svojimi prijatelji: