Leto je naokog in še vedno ostajajo lepi spomini na šumenje modrega morja ter obširne razglede s planinskih poti ob obali Jadranskega morja. Dišeče mediteransko rastlinje skozi katerega so speljane poti, razgledi na številne otoke in otočke Istre nas bodo spremljali tudi letos. Pripravili smo nov program, saj nas poleg razgledne Žbevnice in planinarjenja v zaledju Rovinja čaka še pohod na območju starodavnega Pazina. Ljubitelji pestrega preživljanja prvomajskih počitnic, planinskih poti in morja, prijetne družbe vas vabimo, da se nam pridružite na planinarjenju po Istri.

Nedelja, 28. april 2024

Udeleženci štiridnevnega planinarjenja po Istri se zberemo ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj. Odhod iz Slovenske Bistrice ob 6.10 in Ljubljane ob 7.15 uri. S posebnim avtobusom se bomo popeljali do Buzeta in naprej do vasice Brest. Podali se bomo na razgledno Žbevnico, ki je tudi obvezna točka Hrvaške planinske obhodnice. Pot ni zahtevna in vodi mimo planinske koče, kjer bo čas za malico. Sledila bo vožnja do Rovinja. Nastanili se bomo v Istra, ki se nahaja na otoku sv. Andreja, ki se nahaja ob morju. Obdajajo ga borovi gozdovi skozi katere so speljane čudovite pohodne poti. Večerja in dobrodošlica v hotelu.

Ponedeljek, 29. april 2024

Zajtrk nam bo dal energijo za planinarjenje po novih pohodniških poteh Istre. Podali se bomo na polotok Zlatni rt, ki slovi po prelepi naravi in obmorskih planinskih poteh. Seveda si bomo ogledali tudi starodavno mesto Rovinj in uživali v lepotah Jadrana. Večerja in bivanje v hotelu.

Torek, 30. april 2024

Po zajtrku in jutranji kavici se bomo z avtobusom popeljali do mesta Pazin. Mimo znamenitega kaštela, ki je najstarejši v Istri, se bomo podali čez kanjon Pazinčice na hrib Dibovljak (427 m). Sestopili bomo do pravega istrskega kmečkega turizma Bani in se nato vrnili nazaj v Rovinj.

Sreda, 1. maj 2024

Po zajtrku se bomo odpravili na nezahteven pohod. Nato nas bo pot vodila nazaj proti Sloveniji.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, vetrovka, nahrbtnik). Za potovanje z avtobusom in malico priporočamo hrano iz nahrbtnika oziroma jo bo možno dobiti ob postankih.

Strošek izleta znaša 258 EUR. Otroci imajo v skladu s pravili hotela popuste, ki so na voljo v pisarni PD Ptuj. Možnost doplačila za enoposteljno sobo.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do zasedbe prostih mest v busu. Možnost odjave brez stroškov do 12.3.2024. Akontacija ob prijavi 90 EUR, preostanek pa najkasneje do 3. aprila 2024. Število mest je omejeno.

Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 20240428, namen Istra-Pazin.

Za udeležbo na planinskem izletu/pohodu je potrebno imeti urejeno članarino v PZS-Pd!

Informacije na 777 15 11 (PD Ptuj).

Pojdite z nami in odkrijte lepote Istre z Žbevnico.

Vodil vas bom Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: