Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številni gorati otoki so kot nalašč za planinarjenje. Naša jesenska tura nas bo vodila na severni del Dugega otoka v majhno mestece Božava. Vabimo vas v neokrnjeno naravo kjer so številne planinske poti.

Udeleženci izleta v Dalmacijo se zberemo v petek, 13. septembra 2024 ob 4.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali do mesta Zadar. S trajektom se bomo odpravili na Dugi otok in se nastanili v hotelu Maxim v Božavi. Hotel leži neposredno ob morju in nam bo nudil dobre pogoje za izvedbo planinskih izletov. V soboto se bomo po zajtrku podali po obalni poti do vasice Dragove. Po pohodu in ogledu podzemskega vojaškega tunela, pa si bomo privoščili tudi kopanje v morju. V nedeljo se bomo po zajtrku odpravili z ladjo Plava laguna v Nacionalni park Kornati. Povzpeli se bomo na najvišji vrh Metljina in uživali v odlični dalmatinski hrani. Seveda ne bo manjkalo kopanje v toplem morju. V ponedeljek se bomo podali v osrednji del otoka. V torek se bomo tradicionalno podali iz Božave na severni del otoka, popoldan pa sledi vrnitev proti Zadru in v Slovenijo.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje in ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika.

Strošek izleta znaša 330 EUR. Ob prijavi poravnate akontacijo 150 EUR, ostalo pa najkasneje do 03.09.2024. Možno je doplačilo za enoposteljno sobo. Otroci imajo popust v skladu s pravili hotela. Več informacij prejmete v pisarni PD Ptuj. Doplačilo za izlet z ladjo v NP Kornati s kosilom znaša 48 EUR in se vplača pri končnem plačilu izleta. Prosimo, da ob prijavi izleta sporočite svojo udeležbo za Kornate.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do 9. julija 2024 oziroma do zasedbe prostih mest. Možnost odjave do 03.08.2024, brez stroškov za prijavljenega udeleženca. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 2024091713, namen Dugi otok.

Za udeležbo na planinskem izletu/pohodu je potrebno imeti urejeno članarino v PZS-Pd!

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: