Vabimo vas v predgorje Julijskih Alp, od koder se odpirajo obširni razgledi preko Furlanske nižine vse do Jadranskega morja. Lega nad Furlansko nižino, bližina Jadranskega morja in Julijskih Alp, so kot nalašč za planinarjenje. Planinarili bomo na območju Matajurja, v predgorju Julijskih Alp nad Gemono in na območju Slavnika ali Krasa. Seveda ne bo manjkalo kopanja v morju in prijetno druženje.

Udeleženci izleta na Matajur (1.650 m) in v predgorje Julijskih Alp se zberemo v nedeljo, 21. julija 2024 ob 4.30 uri na železniški postaji Ptuj (odhod iz Slovenske Bistrice ob 4.45 uri). Prvi dan se bomo popeljali do planinske koče Rifugio Pelizzo (1.320 m), od koder bo sledil prijeten vzpon do Doma na Matajure (1.545 m). Po počitku se bomo povzpeli na bližnji vrh Matajurja. Na vrhu si bomo privoščili daljši počitek za malico in obširen razgled, ki seže vse do morja. Pot nas bo nato vodila do parkirišča in naprej v Sesljan, kjer bomo zaplavali v Jadranskem morju. Nato sledi vožnja do Kozine, kjer bomo prvi dan zaključili pot ter prenočili v Hotelu Admiral. Po večerji sledi prijetno planinsko druženje.

V ponedeljek se bomo po zajtrku podali na območje predgorja Julijskih Alp nad mestom Gemona. Popoldan pa sledi kopanje v Sesljanu in povratek na Kozino v Hotel Admiral.

V torek se bomo po zajtrku podali na bližnji Slavnik ali eno od planinskih točk Krasa oziroma Slavnika. Naredimo še obisk morja in se popoldan vrnemo nazaj v Ptuj oziroma na izhodiščne kraje.

Opremite se planinsko in vremenu primerno.

Hrana v planinski koči, hotelu Admiral in iz nahrbtnika.

Strošek izleta znaša 177 EUR in vključuje polpenzion v dvoposteljnih sobah Hotela Admiral, prevoz ter organizacijo. Ob prijavi vplačate akontacijo 75 EUR, preostanek pa do 9. julija 2024. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 2024072123, namen Predgorje Alp.

 Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do torka 3. 07. 2024 oziroma do zasedbe 15 prostih mest izleta. Več informacij v pisarni PD Ptuj.

Za udeležbo na planinskem izletu/pohodu je potrebno imeti urejeno članarino v PZS-Pd!

Vodil bom Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: