Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številne pohodne poti so kot nalašč za planinarjenje. Za vas smo pripravili povsem nov program, ki vključuje pohode po povsem novih planinskih poteh. Pot nas bo vodila v Južno Dalmacijo in mesto Cavtat, kjer bomo nastanjeni v Hotelu Albatros, ki bo naše izhodišče za izvedbo pohodov. Vabimo vas na lepe planinske poti Dalmacije.

Udeleženci izleta v Južno Dalmacijo se zberemo v sredo, 5. junija 2024 ob 04.30 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali mimo Zagreba, Karlovca in Splita do Stona, kjer bomo planinarili po prelepi obmorski pokrajini. Nato bomo pot nadaljevali mimo Dubrovnika do Cavtata in sledi nastanitev v Hotelu Albatros. Na naših izletih se bomo podali na razgledno goro Srđ, od koder je najlepši pogled na starodavni Dubrovnik. Obiskali bomo Konaveljsko planinsko pot, se povzpeli na vrh Snježnice in Stražišče z zanimivim spomenikom Ronald Brown. Seveda bomo obiskali tudi staro mesto Dubrovnik. Pot pa nas bo zanesla tudi na Elafitske otoke. Podrobnejši dnevni program, vam bomo posredovali po 18. aprilu.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje ter ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika.

Strošek izleta vključuje prevoz s posebnim avtobusom, cestnine, storitve v Hotelu Albatros Cavtat, namestitev v dvoposteljnih sobah in znaša 657 EUR. Ob prijavi poravnate akontacijo 180 EUR, ostalo pa najkasneje do 18.05.2024. Popusti za otroke so v skladu s cenami hotela Albatros. Možnost doplačila za enoposteljno sobo. V strošek izleta niso vključene vstopnine in vozovnica za ladjo.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do četrtka do 9. maja 2024 oziroma do zasedbe prostih mest izleta. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 2024060512, namen Konavle. Možnost odjave brez stroškov do 15. 05. 2024, z obvestilom na PD Ptuj. Število mest je omejeno.

Za udeležbo na planinskem izletu/pohodu je potrebno imeti urejeno članarino v PZS-PD!

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: