Letos že 30. pohod po Jurčičevi poti.

Na pragu pomladi bomo lahko tudi letos obiskali tradicionalno Jurčičevo pot na prvo soboto v marcu, ki simbolizira pisateljevo rojstvo. Letošnji pohod bo posvečen 180 – letnici rojstva pisatelja. Jurčičeva pot je lahka nezahtevna pohodniška pešpot, dolga okrog 15 kilometrov, poimenovana po pesniku in poteka v dveh odsekih. Prične se v jedru srednjeveškega mesta Višnja gora, se usmeri proti Muljavi in naprej do reke Krke. Sprehodili se bomo skozi čudovito naravo, mimo znamenitosti, ki so za večno žive v Jurčičevih delih.

Iz Višnje gore, kjer nas pričaka medeno okrepčilo pri Hiši kranjske čebele, se bomo sprehodili mimo razvalin višnjegorskega starega gradu proti planoti Polževo in naprej po krajšem vzponu prispemo do cerkve Svetega Duha in smo na najvišji točki našega pohoda. Nadaljujemo proti vasici Male Vrhe in Muljavi do Jurčičeve rojstne hiše, kjer je cilj krajšega dela poti. Lahko nadaljujemo proti izviru reke Krke stopimo v vas Krka in se vrnemo v Muljavo, ter tako opravimo celotno pot. Ob poti bodo domača društva skrbela za dobro počutje in okrepčilo, še posebej veselo pa bo na Jurčičevi domačiji.

Na pot se bomo podali ob 5.30 uri s parkirišča pod gradom.

Oprema naj bo primerna letnemu času in vremenskim pogojem (dobri pohodni čevlji, topla oblačila, kapa, rokavice, sončna očala, pohodne palice).

Ne pozabite na veljaven osebni dokument in planinsko izkaznico.

Hrana in pijača je iz nahrbtnika ter ob poti na stojnicah. Startnina Jurčičevega pohoda znaša 5,00€.

Strošek planinskega izleta je 23,00€ (oz. je odvisen od načina prevoza). Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do torka 27.02.2024, do zasedbe prostih mest. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 20240302, namen Jurčič.

Vrnitev na Ptuj bo okrog 19.00 ure.

Planinski izlet vodi Miran Ritonja

Deli s svojimi prijatelji: