Vabljeni, da se nam pridružite na začetnem tečaju varnega gibanja po feratah. Pričetek bo preddvidoma takoj ko bodo dovoljevale razmere in se bomo lahko podali v Vipavsko dolino.

Podrobnosti sledijo! 

V prostorih in dvorišču Planinskega društva Ptuj, Prešernova 18, bo uvodno srečanje in osnovna seznanitev. Predznanje plezanja ni potrebno, pač pa telesna pripravljenost in dobra volja. Tečaj bo potekal v dveh delih – predavanje in praktični del. V prvem delu tečaja se bomo seznanili z opremo, vozli, izdelavo popkovin, varno uporabo in hojo ter plezanje s samovarovalnim kompletom, varovanje na težkih mestih, predstavitev ferat, prva pomoč, pomoč soudeležencem.

Praktični del bo potekal na terenu, kjer se bomo preizkusili in naučili varne in pravilne hoje na feratah različne težavnosti. Poudarek bo na pravilni in varni uporabi tehnične opreme ter gibanje ob ferati. Lokacija bo izbrana tako, da se bomo lahko preizkusili na različnih težavnostih (A, B, C, D, E, F). Pridobili ali obnovili bomo široko paleto znanja, potrebnega za plezanje po različno težavnih feratah.

Za tečaj je obvezna tehnična oprema: samovarovalni komplet, plezalni pas, čelada, popkovina (vponka z matico in neskončna zanka) ter feratarske rokavice. Oblačila naj bodo športna in primerna letnemu času, nizki ali visoki treking čevlje s profiliranim podplatom. S stopnjevanjem težavnosti so priporočljivi plezalni čevlji.

Tečaj je namenjen vsem, ki se želite spoprijeti tako z zahtevnimi zavarovanimi planinskimi potmi kot zavarovanimi športno-plezalnimi feratami doma in v tujini.

Za udeležbo na tečaju je potrebno imeti urejeno članarino v PZS-Pd!

Tečaj vodi strokovno usposobljena ekipa.

Vodja tečaja je Sandi Kelnerič.

 

Deli s svojimi prijatelji: