Več let se planinci iz Podravja podajamo spomladi na prelepe planinske poti sosednje Madžarske, ki slovi zlasti po zanimivih vulkanskih stožcih. Sedaj pa se bomo podali na  Madžarsko še jeseni. Pokrajino severno od Blatnega jezera na Madžarskem je v davni preteklosti preoblikovala vulkanska dejavnost. Ostali so številni pojavi in zanimivi vulkanski stožci, ki sodijo med najlepše v Evropi. Spominjajo na tiste iz Afrike med katere sodi tudi najvišji vrh Kilimandžaro. Ker je od aktivnega delovanja madžarskih vulkanov minilo že veliko časa, so danes po njihovih pobočjih in na vrhove speljane enkratne planinske poti. Ptujski planinci vas vabimo, da skupaj odkrijemo nekaj najlepših planinskih poti na tem območju, hkrati pa spoznamo zanimivosti sosednje države Madžarske in Blatnega jezera.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 26. novembra 2023 ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo s posebnim avtobusom popeljali skozi Lendavo do Keszthelya, kjer bomo naredili krajši počitek za malico. Nato nas bo pot vodila na vulkanske stožce severno od Blatnega jezera. Letos se bomo povzpeli na Szent Gyorgy hegy. Z vrha bomo uživali v širokem razgledu na Blatno jezero in okoliško pokrajino. Spoznali pa bomo še nekaj zanimivih vsebin na tej planinski poti. Po vzponu na vulkanske stožce se bomo ustavili še ob Blatnem jezeru, ki mu pravijo tudi Madžarsko ali Panonsko morje. Nato se bomo odpravili v Zalakaros ter se nastanili v Hotelu MenDan, kjer bomo užili pravo madžarsko večerjo.

V ponedeljek nas bo pričakal okusen madžarski zajtrk, nato nas bo pot vodila na območje hribovja Keszthely hegy, kjer so speljane zanimive pohodne poti, obiskali pa bomo tudi zanimive razgledne stolpe. Sledila bo večerja v hotelu in druženje.

V torek se bomo podali v Lendavske gorice, kjer so speljane zanimive planinske poti ob katerih živijo prijazni planinci. Sledil bo povratek proti domu. V Ptuj se bomo vrnili do 19.30 ure.

Opremite se planinsko (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik) in vremenu primerno. V hotelu imajo bazene s termalno vodo, zato ne pozabite kopalk.

Hrana iz nahrbtnika in v hotelu. NE POZABITE NA OSEBNI DOKUMENT.

Strošek izleta znaša 174 EUR. Možnost doplačila za enoposteljno sobo.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do petka, 10. novembra 2023 oziroma do zasedbe 45 prostih mest izleta. Ob prijavi vplačate 75 EUR akontacije, ostalo pa do 16.11.2023. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 2023112826, namen »stožci-jesen«. 

Za udeležbo na planinskem izletu/pohodu je potrebno imeti urejeno članarino v PZS-Pd!

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: