Ptujski planinci vas vabimo na zanimiv izlet z vlakom v sosednjo Avstrijo. V sredini junija se bomo podali do mesta Knitelfeld, od koder bomo planinarili na Tremmelberg, hišno goro mesta, ki se pne nad dolino reke Mure. Seveda vabimo na izlet vse ljubitelje pohodništva, še posebej pa ljubitelje železnice in planince oziroma planinke železničarje. Popoldan se bomo z vlakom vrnili nazaj domov.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 18. junija 2023 ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj od koder se bomo skupno popeljali do železniške postaje Špilje oziroma Spielfeld Strass. Odhod iz Maribora pri trgovini LIDL v bližini glavne avtobusne postaje ob 6.15 uri. Za vse, ki se boste pripeljali direktno v Špilje, je zbor ob 6.45 uri na parkirišču pred železniško postajo Spielfeld Strass. Odhod vlaka iz Špilja proti Gradcu ob 7.00 uri. Z vlakom se bomo popeljali do Knitelfelda od koder sledi pohod skozi Neuhautzenbichl na Tremmelberg. Na vrhu hriba, s čudovitim razgledom na Alpe, stoji 42 metrov visok razgledni stolp. V bližini stolpa pa se nahaja tudi planinska koča za okrepčilo. Sledil bo sestop skozi Einhörn nazaj v Knitelfeld kjer si bomo ogledali staro mestno jedro in se ustavili še v gostilni z zanimivim imenom Schnitzleck. Popoldan bomo z vlakom krenili nazaj proti Gradcu in Špilju. V Ptuj se bomo vrnili do 21. ure. Skupne zmerne hoje bo za 4,5 ure.

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, ustrezna obleka, nahrbtnik,…) in vremenu primerno.

Hrana in pijača iz nahrbtnika, v planinski koči ter lokalih ob poti.

Strošek izleta na Tremmelberg znaša 19 EUR. Ne pozabite na OSEBNI DOKUMENT. V primeru slabše vremenske napovedi se bomo podali na del Južne železnice, kjer bo ugodno vreme ali dan prej.

Prosimo prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do petka, 16.06.2023.

Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 20230618, namen Tremmelberg.

Vodil bo Uroš Vidovič

Deli s svojimi prijatelji: