Planinske poti so v jesenskem času prava paša za oči. Zlato-rumeno listje in meglice po dolinah nas spremljajo med hojo po grebenih sredogorja. V tem času je posebej mikavno Posavsko hribovje, kjer poteka Sevniška planinska pot in kamor se ptujski planinci odpravljamo že tradicionalno v deželo veselih in gostoljubnih ljudi. Podali se bomo po krožni poti iz Radeč čez Brunk na Leskovec, nato pa se vrnili v dolino reke Save. Z vlakom se bomo popoldan vrnili nazaj proti domu.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 3. decembra 2023 ob 5.20 uri na železniški postaji Pragersko. (možen je odhod z vlakom iz Ptuja ob 5.07 uri). Na vlak je možno vstopiti tudi ob 5.17 v Mariboru ali na vseh postajah do Pragerskega ob 5.34 in Poljčane ob 5.49 uri. Z vlakom se bomo popeljali do Radeč od koder se bomo po novi gozdni poti povzpeli na razgledno točko Brunk. Ogledali si bomo znamenito cerkev sv. Treh kraljev kjer je pridigal že Primož Trubar. Nato pa poizkusili domače dobrote marljive gospodinje Duške z Brunka. Pot bomo nadaljevali na Leskovec od koder se odpira širok razgled po Dolenjski. Dobre volje jo bomo mahnili naprej mimo starodavnih zidanic ter se vmes ustavili še na kakšni zanimivi točki ob poti. Po planinski poti bomo sestopili v Radeče ali Veliko Loko. Z vlakom se bomo nato popoldan vrnili nazaj proti domu.

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik,…) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in na domačiji vrh Brunka.

Strošek izleta znaša 7 EUR, IJPP vozovnico za vlak si vsak kupi sam na vlaku ali železniški postaji, seveda lahko še naprej koristite brezplačne vozovnice starejših od 65. let oziroma upokojencev za vlak.

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do petka, 1.12.2023. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 20231203, namen »sevniška«.

Vodil bo Uroš Vidovič

Deli s svojimi prijatelji: