• Ali si želite preživeti nekaj nepozabnih dni na turnih smukih ali pa na takšnih turah, na katere greste sami le stežka?
  • Ali si želite spoznati najlepše in manj zahtevno turnosmučarsko območje Julijskih Alp v njihovem južnem delu, se povzpeti na ravno prav visoke smučarske vrhove in opraviti dolge ture, ne da bi se vam po opravljenem naporu mudilo v dolino?
  • Ali si želite na turah dobre smuke, popoldne in zvečer pa prijetno in domače okolje ter dobro družbo?
  • Ali želite uživati ob dobri hrani odlične kuharice, ki vas bo razvajala s svojimi dobrotami?
  • Ali bi radi še bolje spoznali ta čudoviti konec naših Alp in izvedeli kaj več o gibanju ter o nevarnostih v gorah pozimi?

Če ste si vsaj na enega od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno, pridite na Komno! Natančneje, na visoko kraško planoto zahodno nad Bohinjem, kjer je v dolgoletnem povprečju snežna odeja v Sloveniji ob začetku pomladi najdebelejša. Prav v osrčju Komne – to sestavljajo Spodnja, Lepa in Zgornja Komna ter okoliški venec večinoma lahko dostopnih vrhov – je planina na Kraju s prijetno kočo Majerca, ki leži le streljaj naprej od doma na Komni in tik ob planinski koči pod Bogatinom.

Termini  za turno smučanje:

  1.  termin: 7. –11. 2. 2024
  2. termin:  9.–13. 3. 2024
  3. termin:  13.–17. 3. 2024

Število udeležencev: največ 17 na posamezni termin.

Pogoj za udeležbo je dobro znanje smučanja na urejenem smučišču. Potrebna je  turnosmučarska oprema  (smuči, turnosmučarske vezi, palice, kože, srenači), in zimska tehnična oprema (dereze, cepin, lavinski trojček – žolna, lopata in sonda) ter sončna očala, ustrezno topla oblačila in planinska rjuha ali spalna vreča. Udeleženci sami poskrbijo za svoje nezgodno zavarovanje v okviru članarine PZS za leto 2024. Udeležba je na lastno odgovornost.

Ob prijavi vplačate akontacijo v višini polovice polne cene. Če odpoveste udeležbo kasneje kot dva tedna pred odhodom, akontacije ne povrnemo; v primeru bolezni ali poškodbe povrnemo 40 %.

Cena za  5‑dnevno turno smučanje: 360 € 

Cena vključuje: štiri polne penzione s samopostrežnim zajtrkom, čajem in malico na turah ter vodenje. Obratovanje kuhinje je prilagojeno udeležencem in dinamiki dnevnih tur. Prenočevanje oziroma namestitev je deloma v štiriposteljnih sobah, deloma pa na skupnih ležiščih. Možen je tudi krajši čas udeležbe, pri čemer imajo prednost prijavljeni za celotni termin.

Cena ne vključuje: prevoza do parkirišča v Ukancu in prevoza osebne opreme s tovorno žičnico na relaciji Savica–dom na Komni.

 Informacije in rezervacije:

Sebastjan Kosec

041 667 620

skosec@hotmail.com

Deli s svojimi prijatelji: