Približuje se čas zime in dnevi v notranjosti Slovenije postajajo vse bolj hladni. V Slovenski Istri, ki jo imenujemo tudi Dežela refoška pa nas v tem času objame toplina, ki jo zagotavlja morje. Zato so pohodi toliko bolj prijetni, saj se nam odpirajo obširni pogledi vse do italijanske obale. Hoja med oljčnimi nasadi in kamnitimi ograjami je nekaj posebnega. Če upoštevamo še pristno istrsko hrano je idila popolna. Zatorej vas vabimo, da se nam pridružite na našem tradicionalnem izletu v deželo refoška in spoznate skrite kotičke Slovenske Istre, jadranske obale in Krasa.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 9. decembra 2023 ob 6.30 uri na železniški postaji Ptuj, odhod vlaka ob 6.51 uri (odhod vlaka iz Kidričevega ob 6.57, Pragerskega ob 7.03, Poljčan ob 7.15 uri in Ljubljane ob 9.12 uri). Popeljali se bomo do Kopra in naprej do Belvedera, od koder bomo planinarili med oljčniki in vinogradi do Strunjana in naprej na Šentjane. Z grebena se odpira prelep razgled na Strunjanski in Piranski zaliv. Po daljšem počitku bomo sestopili v Bernardin. Nastanili se bomo v hotelu Histrion kjer nas bo pričakala okusna večerja. Po večerji pa vas po želji vabimo še na sprehod do Pirana ali večerno kopanje.

V nedeljo se bomo po zajtrku odpravili po obmorski evropski pešpoti E12 SLO, mimo Pirana in Fiese do Izole. Po daljšem počitku se bomo podali še do pristaniškega mesta Koper, kjer bomo ponovno vstopili na vlak. Po želji se bo možno iz Izole do Kopra popeljati tudi z avtobusom. Popoldan se bomo z vlakom vrnili nazaj v Ptuj do 19.57 ure (v Ljubljano 17.43 ob Poljčane 19.33, Pragersko 19.42 in Kidričevo 19.51 uri).

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna obleka) in vremenu primerno. Hrana iz nahrbtnika, ob poti in polpenzion v hotelu Histrion.

Strošek izleta znaša 72 EUR. Še vedno lahko koristite brezplačno vozovnico starejših od 65. let oziroma upokojencev za vlak in avtobus. Doplačilo za IC vlak znaša 1,50 EUR za vsak dan. Vsi ostali udeleženci izleta si vozovnico IJPP za vlak, po močno znižani ceni, kupite sami.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do torka, 5.12.2023do zasedbe prostih mest. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 2023120910, namen refošk.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: