Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številni gorati otoki so kot nalašč za planinarjenje. Naša junijska tura, nas bo vodila na severni del Dugega otoka v majhno mestece Božava in okoliške kraje. Vabimo vas v neokrnjeno naravo kjer so speljane številne planinske poti.

Udeleženci izleta v Dalmacijo se zberemo v petek, 9. junija 2023 ob 4.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali do mesta Zadar. S trajektom se bomo odpravili na Dugi otok in se nastanili v hotelu Maxim, Božava. Hotel leži neposredno ob morju in nam bo nudil dobre pogoje za izvedbo planinskih izletov. V soboto se bomo po zajtrku podali po obalni poti do cerkvice Male Gospe. Po pohodu pa si bomo privoščili tudi kopanje v kristalno čistem morju. V nedeljo se bomo podali po planinskih poteh, ki vodijo na območju polotoka Mala Nedelja. V ponedeljek se bomo podali na osrednji del otoka. Pot nas bo najprej vodila na Orljak, nato pa v Savar, ki slovi po prelepi naravi. V torek se bomo tradicionalno podali iz Božave na severni del otoka, popoldan pa sledi vrnitev proti Zadru in v Slovenijo.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje in ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika.

Strošek izleta 318 EUR. Ob prijavi poravnate akontacijo 120 EUR, ostalo pa najkasneje do 3.6.2023. Možno je doplačilo za enoposteljno sobo. Otroci imajo popust v skladu s pravili hotela.

Prosimo prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do 9. maja 2023 oziroma do zasedbe prostih mest izleta. Priporočamo Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 2023061309, namen Božava.

Pojdite z nami na Dugi otok in spoznali boste lepote neokrnjene narave Jadrana. Seveda pa bomo skupaj uživali skupnem druženju z otočani in prelepih razgledih.

Obvezno je potrebno urediti članarino pri PZS – PD pred odhodom.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: