Ptujski planinci vas vabimo na potepanje po hribih in planotah Kvarnerja. Poleg šumenja modrega morja nas bodo spremljali obširni razgledi s planinskih poti ob obali Jadranskega morja. Dišeče mediteransko rastlinje skozi katerega so speljane poti, razgledi na številne otoke in otočke ter udobje Hotela Istra v Opatiji nas bodo spremljali na letošnjem izletu. Pripravili smo nov program, saj nas poleg poti puž, zec in srna na območju starodavnega mesta Kastav čaka še planinarjenja v zaledju Opatije in Matuljev. Ljubitelji pestrega preživljanja prostega časa ter obmorskih planinskih poti in morja, prijetne družbe ter prijaznih hotelov vas vabimo, da se nam pridružite na planinarjenju po Kvarnerju in hribih nad Opatijo.

Četrtek, 16. marec 2023 – Udeleženci planinarjenja po Kvarnerju in okolici Opatije se zberemo ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj (odhod iz Slovenske Bistrice ob 6.00 uri in Ljubljane ob 7.15 uri), od koder se bomo popeljali do mesta Bakar in naprej na otok Krk, kjer bomo prvi dan planinarili po novo označeni Jakobovi poti. Podali se bomo po  čudovitih poteh med lovorovimi gaji. Nastanili se bomo v hotelu Istra Opatija, ki se nahaja tik ob morju in promenadi Franca Jožefa. Hotel ima urejen wellnes center. Večerja in pijača dobrodošlice v hotelu.

Petek, 17. marec 2023 – Po zajtrku in jutranji kavici se bomo podali na Kastav, ki je starodavno srednjeveško mesto visoko nad Kvarnerjem. Z vrha se odpre veličasten pogled na celoten Kvarner z otoki, in Opatijsko riviero. Hodili bomo po novem delu zanimivih poti polž, zajec in lisica. Sledila bo vrnitev v Opatijo in večerja. Po večerji pa nas bodo valovi zazibali v sladki sanj.

Sobota, 18. marec 2023 – Zajtrk nam bo dal energijo za planinarjenje po območju Opatiji, kjer bomo spoznavali planinske poti na območju najstarejšega obmorskega letovišča na vzhodni obali Jadrana. Pot nas bo vodila do mesta Volosko in naprej po stezicah do morja in mondene Opatije. Seveda si bomo ogledali tudi Opatijo in uživali v lepotah Jadrana.

Nedelja, 19. marec 2023 – Najprej si bomo privoščili okusen zajtrk, nato pa sledi planinarjenje v zaledju Matuljev oziroma po Krpanovi poti, odvisno od vremenskih pogojev. Nato nas bo pot vodila nazaj proti Sloveniji.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, vetrovka, nahrbtnik). Za potovanje priporočamo hrano iz nahrbtnika oziroma jo bo možno dobiti ob postankih.

Strošek planinarjenja po Kvarnerju, Krku in okolici Opatije znaša 210 EUR. Podrobnejše informacije so na voljo v pisarni PD Ptuj. Otroci imajo v skladu s pravili hotela popuste, ki so na voljo v pisarni PD Ptuj. Možnost doplačila za enoposteljno sobo.

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj ter v pisarni PD Ptuj, Prešernova ulica 18, vsak torek med 14. in 16. uro ter petek med 17. in 19. uro do petka 3. marca 2023 oziroma do zasedbe prostih mest izleta. Možnost odjave brez stroškov do 24.2.2023. Akontacija ob prijavi 90 EUR, preostanek pa najkasneje do 7. marca 2023. Število mest je omejeno.

Informacije na 777 15 11 (PD Ptuj).

Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 20230316, namen Opatija.

Pojdite z nami in odkrijte lepote Kvarnerja z Opatijo.

Vodil vas bom Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: