Leto je naokoli in še vedno ostajajo lepi spomini na šumenje modrega morja ter obširne razglede s planinskih poti ob obali Jadranskega morja. Dišeče mediteransko rastlinje skozi katerega so speljane poti, razgledi na številne otoke in otočke ter udobje Island Hotela Istra v Rovinju nas bodo spremljali letos. Pripravili smo nov program, saj nas poleg poti 7 slapov ob reki Mirni in planinarjenja v zaledju Rovinja čaka še pohod na območje Pazina in Čičarije od koder je prelep razgled na Istro. Ljubitelji pestrega preživljanja prvomajskih počitnic, planinskih poti in morja, prijetne družbe ter prijaznih hotelov vas vabimo, da se nam pridružite na planinarjenju po Istri.

Četrtek, 27. april 2023

Udeleženci štiridnevnega planinarjenja po Istri se zberemo ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj. Odhod iz Slovenske Bistrice ob 6.10 uri in Ljubljane 7.30 uri. S posebnim avtobusom (TV, WC, klima) se bomo popeljali do  Buzeta. Podali se bomo po  čudoviti poti sedmih slapov, ki nam lani ni povsem uspela. Sledil bo še ogled starodavnega Buzeta, nato pa vožnja do Rovinja. Nastanili se bomo v Island hotelu Istra****, ki se nahaja na otoku sv. Andreja. Hotel leži ob morju in ima urejen wellnes center. Obdajajo ga borovi gozdovi skozi katere so speljane čudovite pohodne poti. Večerja in pijača dobrodošlice v hotelu.

Petek, 28. april 2023

Po zajtrku in jutranji kavici se bomo z avtobusom podali do mesta Pazin. Mimo znamenitega kaštela se bomo podali čez kanjon Pazinčice do starodavnega naselja Beram. Pot bomo nadaljevali mimo cerkve sv. Marije na Škriljah v kateri so na ogled znamenite freske Vincenta iz Kastva na hrib Dibovljak (427 m). Sledil bo sestop v Pazin in povratek v Hotel Istra Rovinj. Po večerji pa nas bodo valovi zazibali v sladki sanj.

Sobota, 29. april 2023

Zajtrk nam bo dal energijo za planinarjenje po novih pohodniških poteh na območju Limskega kanala. Seveda si bomo ogledali tudi starodavno mesto Rovinj in uživali v lepotah Jadrana. V kolikor nam bosta vreme in počutje omogočala, pa se lahko podamo tudi na območje Čičarije. Večerja in bivanje v hotelu.

Nedelja, 30. april 2023

Po zajtrku v hotelu si bomo privoščili še nekaj razvajanja na območju hotelskega kompleksa, nato pa se bomo odpravili na polotok Zlatni rt, ki slovi po prelepi naravi in obmorskih planinskih poteh. Nato nas bo pot vodila nazaj proti Sloveniji.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, vetrovka, nahrbtnik). Za potovanje z avtobusom in malico priporočamo hrano iz nahrbtnika oziroma jo bo možno dobiti ob postankih.

Strošek štiridnevnega planinarjenja po Istri znaša 240 EUR. Več informacij je na voljo v pisarni PD Ptuj. Otroci imajo v skladu s pravili hotela popuste, ki so na voljo v pisarni PD Ptuj. Možnost doplačila za enoposteljno sobo.

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do torka, 9. marca 2023 oziroma do zasedbe prostih mest v busu. Možnost odjave brez stroškov do 9.3.2023. Akontacija ob prijavi 120 EUR, preostanek pa najkasneje do 9. aprila 2023. Število mest je omejeno.

Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 2023042730, namen Istra.

Pojdite z nami in odkrijte lepote Istre.

Vodil vas bom Uroš Vidovič s sovodniki

Deli s svojimi prijatelji: