Vinkovo je čas, ko se prične uradna vegetacijska doba vinske trte in je poseben praznik tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. Pot nas bo letos ponovno vodila v Medžimurje, med prijazne ljudi in zanimive kraje. Planinsko društvo Bundek iz Murskega Središča organizira tradicionalni pohod, ki je odlična oblika krepitve telesa in duha. Med griče Medžimurskih goric, posejane z vinogradi in številnimi zidanicami, se bomo podali tudi mi. Pridružite se nam. POHOD BO ODPRTEGA TIPA, KAR POMENI, DA HODIMO KOT SAMOSTOJNA SKUPINA V MEHURČKU IN SE NE BOMO DRUŽILI Z NIKOMER IZVEN NAŠE SKUPINICE. ZARADI VARNOSTI NI ZAKLJUČNE PRIREDITVE V MURSKEM SREDIŠČU. UŽIVALI BOMO V NARAVI.

Udeleženci pohoda se zberemo v nedeljo, 23. januarja 2022 ob 6.30 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo popeljali do Term Sveti Martin v bližini Murskega Središča. Pot nas bo najprej vodila po gričih Medžimurskih goric, kjer se nahajajo številne zidanice in si bomo ob nji privoščili počitke za malico ter dobro domačo kapljico. Nato bomo pot nadaljevali po ravnini Medžimurja in se povzpeli na Bundek, majhen griček, po katerem nosi ime domače planinsko društvo. Pot bomo zaključili v Murskem Središču. Nazaj v Slovenijo se bomo vrnili do 18.00 ure.

Opremite se planinsko za zimske razmere (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik) in vremenu primerno. NE POZABITE NA VELJAVNO OSEBNO IZKAZNICO ALI POTNI LIST IN PCT POTRDILO. Izlet bomo izvedli v skladu z navodili NIJZ oziroma hrvaške države.

Hrana iz nahrbtnika in v zidanicah ob poti.

Strošek izleta znaša 16 EUR.

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do torka, 18. januarja 2022. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 20220123, namen Vincekovo.

Pogoj za udeležbo na izletu je izpolnjevanje pogoja PCT – ne pozabite na dokazilo.

Upoštevali bomo veljavne ukrepe vlade RS in priporočila NIJZ za varovanje zdravja!

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: