Odbor za orientacijo PD Ptuj in Mladinski odsek PD Ptuj organizirata Planinsko šolo s	poudarkom na orientaciji in udeležbo na tekmovanjih, ki jih organizira MDO Podravja in Pomurja (orientacijska tekmovanja ter kviz Mladina in gore).

Planinska šola bo organizirana tako, da bodo teoretična predavanja izpeljana v prostorih posamezne osnovne šole (ob zadostnem številu prijavljenih) ali pa skupaj npr. OŠ Grajena in OŠ Ljudski vrt. Nekatera predavanja bodo v okviru petih izletov, praktične vaje iz orientacije pa bodo  na področju Grajene, Ljudskega vrta na Ptuju, pa tudi drugje, kjer bodo pogoji za vaje. Slušatelji pa se bodo udeležili področnih planinskih orientacijskih tekmovanj.

Prijavijo se lahko učenci 5. in 6. razreda osnovnih šol (lahko tudi višjih razredov).

Prijavite se pri vašem mentorju planinske skupine na šoli, lahko spletna prijava TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj.

Rok prijav je torek, 06. decembra 2022. Glede na število in seznam udeležencev bomo organizirali predavanja in vaje. Drugače je sestanek s slušatelji šole orientacije in prvo predavanje v soboto, 10. decembra na sedežu PD Ptuj, ob 10. uri.

Predavanja bodo trajala približno eno šolsko uro. Vaje se bodo  izvajale ob sobotah na področju Ljudskega vrta v trajanju cca 2 šolski uri. Zraven bi bilo izvedenih še 5 izletov, na katerih bi se predavale teme iz Planinske šole (to znanje je potrebne za udeležbo na planinskih orientacijskih tekmovanjih).

Predavanja bo izvajal s področja orientacije Jože Dajnko, (za informacije glede možnosti predstavitve orientacije 040 754 499) s področja Planinske šole pa vodniki in mentorji Mladinskega odseka.

Vabljeni!

Deli s svojimi prijatelji: