Jesenski čas je najlepši za občudovanje zlatih macesnov.

V občudovanje zlato-rumenih macesnov se bomo podali v osrčje Julijcev – na Slemenovo špico.

Verjetno vsi poznamo zgodbe o skoraj legendarnem Kekcu in posnetih filmih o njem, njegovem prijatelju Rožletu in Kekčevo sestro Mojco. Slemenova špica je bila prizorišče snemanja enega izmed filmov. Za čudovito kuliso je »poskrbel« Jalovec.

Naša pot se bo pričela pri Erjavčevi koči pod Vršičem. Podali se bomo po poti proti sedlu Vratica in pod pobočjem Male Mojstrovke nadaljevali proti Slemenovi špici. Pred nami se v daljavi prikažejo Ponce, ki se v svojem vznožju ponašajo s smučarskimi skakalnicami. Kmalu bo pred nami z macesni posejana Slemenova špica. Z gorskega travnika, ki ga krasijo majhna jezerca je eden izmed najlepših pogledov na markanten Jalovec. Vrnili se bomo po poti pristopa pod Malo Mojstrovko na prelaz Vršič in 1738 metrov visok vrh Vršič nad njim, ki je prav tako posejan z macesni, ki nas bodo spremljali tudi pri vrnitvi po stari vršiški cesti do izhodišča.

Odhod s Ptuja je ob 4.45 uri s parkirišča pod gradom. Skupne hoje bo med 5 do 6 ur. Vrnitev domov je predvidena okrog 19.ure.

Hrana je iz nahrbtnika, kjer naj bo tudi dovolj tekočine. V primeru ugodnih zimskih razmer lahko pričakujemo, da bo Erjavčeva koča in/ali Tičarjev dom odprt in bo na voljo kak topel napitek in hrana. Oprema naj bo letnemu času – vremenskim pogojem in pohodu primerna. Prav tako ne pozabite na veljavno osebno in planinsko izkaznico.

Prijavite se  TUKAJ  do torka 12.10.2022 oz. do zapolnitve prostih mest. Dodatne informacije so na voljo na 041 237 010.

Strošek planinskega izleta je 25,00€ (oz. se lahko razlikuje od števila prijav in načina prevoza). Priporočamo plačila na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 20221015, namen Slemenova špica.

Izlet vodim Miran Ritonja

Deli s svojimi prijatelji: