V dogovoru z udeleženci, bo izlet to nedeljo 26.06.2022. Prijave do petka 24.06.2022 na jasna.potisk@gmail.com.

Lepo vabljeni. 😊

Robanova planina se nahaja v zatrepu slikovite alpske doline Robanov kot. S planine je lep pogled na ostenja Moličke peči, Ojstrice in Krofičke. Proti severu pa vidimo manj in večinoma poraščen Strelovec. Na planini stoji tudi pastirska koča.

Od parkirišča do Robanove planine nas čaka približno eno uro prijetne hoje. Pot ni zahtevna in je primerna tudi za najmlajše planince. Po želji se lahko povzpnemo še v smeri Korošice do prvih klinov, kjer je pod pobočjem Moličke peči manjši slap.

POTREBNA OPREMA: pohodni čevlji, udobna oblačila, primerna vremenu. V nahrbtniku je stalna obvezna oprema: rezervna majica, vetrovka, zaščita pred soncem, obliži, vrečka za smeti ter planinski dnevnik.

HRANA in PIJAČA: iz nahrbtnika. Pastirska koča ni odprta. Lahko pa se ob povratku ustavimo na Turistični kmetiji Govc – Vršnik, kjer lahko uživate v lokalnih kulinaričnih dobrotah (https://www.govc-vrsnik.com/kulinaricna-razvajanja.html).

Prevoz z osebnimi avtomobili – zberemo se ob 8.00 na bencinski črpalki Tepanje.

STROŠEK IZLETA je 3 EUR za odrasle in 2 EUR za otroke. Prijave do petka, 24. 6. 2022 na jasna.potisk@gmail.com, plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 20220618, namen Robanov kot.

Izlet bom vodila Jasna Potisk, vodnica PZS s sovodniki.

 

Deli s svojimi prijatelji: