Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številne pohodne poti so kot nalašč za planinarjenje. Še vedno ostajajo prelepi spomini na lansko poletno planinarjenje na otoku Pagu in leto poprej po Korčuli, zato smo letos pripravili nov program. Pot nas bo vodila v dalmatinsko mesto Vodice pri Šibeniku, kjer bomo nastanjeni v Hotelu Imperijal, ki nam bo nudil odlične pogoje za pohode in ostale aktivnosti. Vabimo vas v neokrnjeno naravo kjer so speljane številne planinske poti.

Udeleženci izleta v Dalmacijo se zberemo v nedeljo, 17. julija 2022 ob 06.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali mimo Zagreba in Karlovca do Slunja, kjer bomo planinarili v zgornjem toku reke Slunjčice. Njen izliv v reko Korano so prekrasni slapovi Rastoke. Prijetna hoja ob reki nam bo vzela dobri dve uri, nato pa pot nadaljujemo mimo Korenice proti Dalmaciji do mesta Vodice, kjer se bomo nastanili v Hotelu Imperijal. Hotel leži neposredno ob morju in nam bo nudil dobre pogoje za izvedbo našega programa. Planinarili bomo v območju Vodiško – šibeniškega akvatorija, obiskali bomo otok Murter, kjer se bomo povzpeli na najvišji vrh Raduč (126 m) in se z ladjo podali na otoka Prvič in Zlarin. Seveda bomo obiskali tudi starodavno mesto Šibenik in se sprehodili po poti Svetega Ante. Podali pa se bomo tudi na pešpoti v območju Vodic. V petek popoldan pa sledi vrnitev proti Zagrebu in nazaj v Slovenijo.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje in ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika.

Strošek sedemdnevnega izleta znaša 519 EUR. Ob prijavi poravnate akontacijo 180 EUR, ostalo pa najkasneje do 3.7.2022. Možno je doplačilo za enoposteljno sobo. Strošek lokalne ladjice pokriva vsak udeleženec na blagajni v pristanišču. Popusti za otroke so v skladu s cenami hotela Imperijal. Več informacij dobite v pisarni PD Ptuj.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do četrtka 30. junija 20202 oziroma do zasedbe prostih mest izleta. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 20220717, namen Vodice.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: