Istra in Kras sodita med najlepše pokrajine Slovenije. Njuna lega ob Jadranskem morju in valovita pokrajina so kot nalašč za planinarjenje in kolesarjenje. Prvi dan bomo kolesarili po Krasu, drugi dan pa proti Trstu in po Slovenski Istri.

Udeleženci izleta na Primorsko se zberemo v soboto, 21. maja 2022 ob 6.30 uri na železniški postaji Ptuj (odhod vlaka IC Pohorje iz Ptuja ob 6.48 uri, Kidričevega ob 6.54 uri, iz Maribora ob 6.30 uri, Pragerskega ob 7.00 uri, Poljčan ob 7.12 uri in Ljubljane ob 9.03 uri). Z direktnim vlakom se bomo popeljali do Divače. Pot nas bo nato vodila iz Divače skozi Lipico in Bazovico po Krasu.

Pot  bomo prvi dan zaključili na Kozini, kjer bomo prenočili v Hotelu Admiral.

V nedeljo se bomo po zajtrku podali proti Trstu in se po Parenzani popeljali v Slovensko Istro. Popoldan pa sledi vrnitev z vlakom nazaj proti Ptuju oziroma Mariboru.

Opremite se planinsko in ustrezno za kolesarjenje. Priporočamo normalno kolo z običajnimi gumami. Obvezna je kolesarska čelada.

Hrana v hotelu in iz nahrbtnika.

Strošek izleta znaša 66 EUR za vse, ki boste koristili brezplačno vozovnico starejših od 65. let oziroma upokojencev za vlak (doplačilo za IC vlak 3 EUR in enako za kolo, v vsako smer 1,5 EUR, direktno pri sprevodniku v vlaku) in vključuje polpenzion v Hotelu Admiral. Za vse ostale udeležence znaša strošek izleta 79 EUR in vključuje polpenzion ter prevoz. Ob prijavi se vplača 30 EUR akontacije.

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do torka 17. maja 2022 oziroma do zasedbe prostih mest izleta. Na naš priljubljeni  izlet se bomo letos odpravili z vlakom IC Pohorje. Več informacij v pisarni PD Ptuj.

Vodil bom Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: