Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številni gorati otoki so kot nalašč za planinarjenje. Naša junijska tura, nas bo vodila na severni del Dugega otoka v majhno mestece Božava, in tudi v Naravni park Telaščica. Vabimo vas v neokrnjeno naravo kjer so speljane številne planinske poti.

Udeleženci izleta v Dalmacijo se zberemo v petek, 10. junija 2022 ob 4.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali do mesta Zadar. S trajektom se bomo odpravili na Dugi otok in se nastanili v hotelu Maxim****, Božava. Hotel leži neposredno ob morju in nam bo nudil dobre pogoje za izvedbo planinskih izletov. V soboto se bomo po zajtrku podali po obalni poti do cerkvice Male Gospe. Po pohodu pa si bomo privoščili tudi kopanje v kristalno čistem morju. V nedeljo se bomo podali po planinskih poteh, ki vodijo na območju polotoka Mala Nedelja. V ponedeljek se bomo podali na južni del otoka. Pot nas bo najprej vodila na Orljak, nato pa v Naravni park Telaščica, ki je najbolj južni predel Dugega otoka. Seveda se bomo okopali v slanem jezeru in obiskali upokojene osle, ki imajo v parku poseben rezervat. V torek se bomo tradicionalno podali iz Božave na severni del otoka, popoldan pa sledi vrnitev proti Zadru in v Slovenijo.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje in ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do 9. maja 2022 oz. do zasedbe prostih mest v busu. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 2022061014, namen Dugi otok.

Zaradi situacije s korona virusom bomo seveda upoštevali vsa predpisana pravila. Vsi pa upamo, da bo do izleta korona obdobje že za nami.

Pogoj za udeležbo na izletu je izpolnjevanje pogoja PCT – ne pozabite na dokazilo.

Upoštevali bomo veljavne ukrepe vlade RS in priporočila NIJZ za varovanje zdravja!

Ker bo v hotelu Maxim nastanjena izključno le naša skupina, je izvedba izleta neprimerno lažja in nismo izpostavljeni stikom z drugimi gosti. Hkrati pa smo program prilagodili tako, da bomo čim bolj usklajeni s predpisanimi pravili. Prosim, da ob prijavi sporočite vaš e-naslov in telefonsko številko, da vas bomo lahko sprotno obveščali o najnovejših informacijah vezanih na naši izlet na Dugi otok. Se pa tako zaposleni v hotelu kot mi dolgoletni gosti zelo veselimo ponovnega snidenja v Božavi, navkljub novi situaciji.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: