Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številni gorati otoki so kot nalašč za planinarjenje. Naša jesenska tura nas bo vodila na severni del Dugega otoka v majhno mestece Božava, in tokrat tudi v Nacionalni park Kornati. Vabimo vas v neokrnjeno naravo kjer so številne planinske poti.

Udeleženci izleta v Dalmacijo se zberemo v petek, 9. septembra 2022 ob 4.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali do mesta Zadar. S trajektom se bomo odpravili na Dugi otok in se nastanili v hotelu Maxim****, Božava. Hotel leži neposredno ob morju in nam bo nudil dobre pogoje za izvedbo planinskih izletov. V soboto se bomo po zajtrku podali po obalni poti do vasice Dragove. Po pohodu in ogledu podzemskega vojaškega tunela, pa si bomo privoščili tudi kopanje v kristalno čistem morju. V nedeljo se bomo po zajtrku odpeljali v pristanišče Zaglav, od koder nas bo pot z ladjo vodila v Nacionalni park Kornati. Seveda se bomo povzpeli tudi na najvišji vrh Metljina, od koder se odpre čudovit pogled na celotno otočje. Sledila bo plovba do Suhe punte, kjer nas bo čakalo pravo dalmatinsko kosilo in kopanje v toplem morju. V ponedeljek se bomo podali v osrednji del otoka. V torek se bomo tradicionalno podali iz Božave na severni del otoka, popoldan pa sledi vrnitev proti Zadru in v Slovenijo.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje in ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika.

Strošek izleta znaša 324 EUR. Ob prijavi poravnate akontacijo 120 EUR, ostalo pa najkasneje do 31.8.2022. Možno je doplačilo za enoposteljno sobo. Otroci imajo popust v skladu s pravili hotela. Doplačilo za izlet z ladjo v Nacionalni park Kornati, znaša 33 EUR po osebi.

Prijavite se  TUKAJ  izjemoma v pisarni PD Ptuj do 9.julija 2022 oz. do zasedbe prostih mest v avtobusu.

Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 2022090913, namen Dugi otok.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki

Deli s svojimi prijatelji: