Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številne pohodne poti so kot nalašč za planinarjenje. Za vas smo letos pripravili povsem nov program, ki poleg pohodov vključuje še dalmatinski večer s klapo Intrade, obisk muzeja Nikole Tesle v Smiljanu in še veliko več. Pot nas bo vodila v dalmatinsko mesto Primošten, kjer bomo nastanjeni v Hotelu Zora, ki nam bo nudil odlične pogoje za pohode in ostale aktivnosti. Vabimo vas v neokrnjeno naravo kjer vodijo lepe planinske poti.

Udeleženci izleta v Primošten se zberemo v četrtek, 20. oktobra 2022 ob 06.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali mimo Zagreba in Karlovca do Smiljana, kjer se bomo ustavili v muzeju Nikole Tesle. Spoznali bomo življenje in delo enega največjih umov preteklega stoletja. Nato bomo pot nadaljevali mimo Zadra proti Dalmaciji do mesta Primošten in sledi nastanitev v Hotelu Zora. Hotel leži neposredno ob morju in nam bo nudil dobre pogoje za izvedbo našega programa. V petek bomo po zajtrku obiskali starodavni Primošten ter planinarili na območju hriba Gaj (171 m) kjer se nahaja cerkvica Loretske Marije. V soboto se bomo po zajtrku podali v Nacionalni park Krka, ki slovi po mogočnih slapovih in prelepi naravi. Po vrnitvi in večerji pa nas čaka prireditev z vrhunsko dalmatinsko klapo Intrade. V nedeljo bomo obiskali starodavno mesto Šibenik, nato pa se bomo podali v vinsko klet Karaba, z degustacijo dalmatinskih dobrot. Popoldan pa sledi vrnitev proti Zagrebu in nazaj v Slovenijo.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje ter ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika.

Strošek izleta znaša 249 EUR. Ob prijavi poravnate akontacijo 120 EUR, ostalo pa najkasneje do 3.10.2022. Popusti za otroke so v skladu s cenami hotela Zora. Možnost doplačila za enoposteljno sobo. Doplačilo za sobotni izlet z obiskom NP Krka. Več informacij v pisarni PD Ptuj.

Prijavite se TUKAJ do 15. septembra 2022 oziroma do zasedbe prostih mest izleta (upoštevan je datum plačila). Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 2022102023, namen Primošten.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: