Zelene cvetoče gorske poljane nad katerimi se dvigajo visoki beli vršaci nas bodo spremljali tudi to poletje v gorah na tromeji med Švico, Liechtensteinom in Vorarlbergom. Ob hoji po planinskih poteh bomo spoznavali pokrajino osrednjih Alp ter se ustavili v Vaduzu, glavnem mestu kneževine Liechtenstein. Poti so lažje narave in omogočajo prijetno spoznavanje gorske skupine in njenih lepot. Ob dobri hrani in v prijetni družbi so gorske poti še bolj prijetne.

Udeleženci izleta se zberemo v petek, 24. junija ob 4.30 uri na železniški postaji Ptuj od koder se bomo podali proti Vorarlbergu. Prvi dan nas bo pot vodila skozi Gradec, Innsbruck  in čez prelaz Arlberg do Branda, kjer se bomo nastanili v zasebnem penzionu. Popoldan se bomo odpravili na spoznavno pot okoli Branda. Po vrnitvi v Brand se nam bo prilegla okusna večerja.

V soboto nas bo po zajtrku pot vodila do vasice z zanimivim imenom Dalaas. Povzpeli se bomo na Kristberg in planinarili v območju Montafona. Nedelja bo dan za planinarjenje v kneževini Liechtenstein. Pot nas bo vodila v gorsko vasico Gaflei, ki leži visoko med alpskimi vršaci. Prehodili bomo znamenito Knežjo pot ali Fürstensteig in nato pot nadaljevali do Siluma. Sledil bo povratek skozi Vaduz nazaj v Brand. Po večerji se nam bo prilegel prijeten počitek.

V ponedeljek se bomo podali v Dornbirn, in obiskali sotesko Alploch. Popoldan bomo obiskali Bregenz in Bodensko jezero, ki je odlična priložnost za kopanje. Torek bomo pričeli z zajtrkom, nato pa nas bo pot vodila do planine Brügellealm, ki je prava alpska pravljična dežela. Po vrnitvi v Brand se bomo podali nazaj proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah. Med našim bivanjem v Vorarlbergu se bomo srečali s člani tamkajšnjega Alpinvereina Bludenc.

Opremite se planinsko za gorske pohodniške poti (planinski čevlji, rezervna obleka, nahrbtnik,…) in vremenskim razmeram primerno. Za potovanje priporočamo običajno obleko in obutev.

Hrana v penzionu in alpski gostilni, na pohodih pa iz nahrbtnika ali v planinskih kočah.

Strošek izleta vključuje prevoz, cestnine in štiri polpenzione v dvoposteljnih sobah ter znaša 339 EUR. Ob prijavi se poravna akontacija v znesku 120 EUR. Preostanek pa do 3. junija 2022. Doplačilo za morebitno žičnico na lokaciji v Vorarlbergu. Obvezna je planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto. V primeru zadostnega števila prijav bomo potovali z avtobusom, sicer pa z udobnimi kombiji. Izlet bomo izvedli v skladu z epidemiološkimi določili držav kamor potujemo.

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do torka 31. maja 2022 oz. do zasedbe prostih mest. Možnost odjave brez stroškov do 3.5.2022. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 20220624, namen Vorarlberg.

Pogoj za udeležbo na izletu je izpolnjevanje pogoja PCT – ne pozabite na dokazilo.

V kolikor bodo razmere dovoljevale bomo planinarjenje izvedli ob upoštevanju navodil in ukrepov NIJZ posamezne države, ki jo bomo obiskali priporočila za varovanje zdravja!

Vodil bo Uroš Vidovič

Deli s svojimi prijatelji: