Leto je naokoli in še vedno ostajajo lepi spomini na šumenje modrega morja ter obširne razglede s planinskih poti ob obali Jadranskega morja. Dišeče mediteransko rastlinje skozi katerega so speljane poti, razgledi na številne otoke in otočke ter udobje Island Hotela Istra v Rovinju nas bodo spremljali letos. Pripravili smo povsem nov program, saj nas poleg poti 7 slapov ob reki Mirni in planinarjenja v zaledju Rovinja čaka še pohod na najvišji vrh Istre, prelepo Učko s katere je zares veličasten razgled. Ljubitelji pestrega preživljanja prvomajskih počitnic, planinskih poti in morja, prijetne družbe ter prijaznih hotelov vas vabimo, da se nam pridružite na planinarjenju po Istri.

Sreda, 27. april 2022

Udeleženci štiridnevnega planinarjenja po Istri se zberemo ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj. Odhod iz Slovenske Bistrice ob 6.10 uri. S posebnim avtobusom (TV, WC, klima) se bomo popeljali do  Buzeta. Podali se bomo po  čudoviti poti sedmih slapov. Sledila bo vožnja do Rovinja. Nastanili se bomo v Island hotelu Istra****, ki se nahaja na otoku sv. Andreja. Hotel leži ob morju in ima urejen wellnes center. Obdajajo ga borovi gozdovi skozi katere so speljane čudovite pohodne poti. Večerja in dobrodošlica v hotelu.

Četrtek, 28. april 2019

Po zajtrku in jutranji kavici se bomo z avtobusom podali na prelaz Poklon, ki je starodavni prehod med Istro in Kvarnerjem. S prelaza, kjer se nahaja planinski dom, je ura in pol prijetnega hoda do vrha Učke, ki se imenuje Vojak. (1.401 m). Z vrha se odpre veličasten pogled na celotno Istro, Kvarner z otoki, razgled pa seže vse do Alp. Sestopili bomo po krožni poti nazaj na prelaz Poklon in se vrnili nazaj v Rovinj. Po večerji pa nas bodo valovi zazibali v sladki sanj.

Petek, 29. april 2022

Zajtrk nam bo dal energijo za planinarjenje po novih pohodniških poteh Istre. Seveda si bomo ogledali tudi starodavno mesto Rovinj in uživali v lepotah Jadrana. Večerja in bivanje v hotelu.

Sobota, 30. april 2022

Po zajtrku v hotelu si bomo privoščili še nekaj razvajanja na območju hotelskega kompleksa, nato pa se bomo odpravili do mesta Pazin. Nato nas bo pot vodila nazaj proti Sloveniji.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, vetrovka, nahrbtnik). Za potovanje z avtobusom in malico priporočamo hrano iz nahrbtnika oziroma jo bo možno dobiti ob postankih.

Stroški štiridnevnega planinarjenja po Istri znašajo 219 EUR. Otroci imajo v skladu s pravili hotela popuste, ki so na voljo v pisarni PD Ptuj. Možnost doplačila za enoposteljno sobo.

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do torka, 3. marca 2022 oziroma do zasedbe prostih mest v busu. Možnost odjave brez stroškov do 3.3.2022. Akontacija ob prijavi 90 EUR, preostanek pa najkasneje do 3. aprila 2022. Število mest je omejeno.

Informacije na 777 15 11 (PD Ptuj).

Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 27300422, namen Istra.

Pojdite z nami in odkrijte lepote Istre z Učko.

Pogoj za udeležbo na izletu je izpolnjevanje pogoja PCT – ne pozabite na dokazilo.

Upoštevali bomo veljavne ukrepe vlade RS in priporočila NIJZ za varovanje zdravja!

Vodil vas bom Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: