Po lanskem uspešnem izletu na sosednji Reichenstein vas ptujski planinci tokrat vabimo na planinski izlet, ki nas bo popeljal na enega od najbolj razglednih vrhov Štajerske. Podali se bomo na  goro Leobnermauer, ki se nahaja nad pivovarniškim mestom Leoben. Pot tehnično ni zahtevna, za vzpon s prelaza Präbichl pa potrebujemo približno 2,5 ure. Ob povratku se bomo podali do planinske koče Leobnerhüte, kjer si bomo privoščili daljši počitek za malico. Seveda bomo uživali v širokih razgledih, prijetnem druženju, ne bomo pa pozabili na domačo planinsko kulinariko. S tem izletom nadaljujemo pohode na območje Avstrijske Štajerske, dežele, ki smo ji več stoletij pripadali tudi mi. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite in storite nekaj za svoje zdravje in dobro počutje.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 21. avgusta 2022 ob 5.10 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo popeljali skozi Maribor (odhod ob 5.40 uri) in Gradec do prelaza Präbichl, kjer bomo pričeli z našim pohodom. Na vrhu Leobnermauerja si bomo vzeli čas za razgled, nato pa se bomo podali do bližnje planinske koče. Po prijetnem počitku nas bo pot vodila nazaj na prelaz Präbichl, od koder bomo ponovno krenili proti domu. Ob poti pa bomo poiskali še kakšno jezero za osvežitev. Popoldan se bomo vrnili nazaj v Ptuj. Skupne hoje bo približno 4 do 5 ur.

Opremite se planinsko (planinski čevlji, vetrovka, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in v planinski koči.

Strošek izleta znaša 24 EUR.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do petka, 19. avgusta 2022 v pisarni PD Ptuj, Prešernova ulica 18. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 20220821, namen Leobnermauer.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: