Varuhi gorske narave Planinskega društva Ptuj v sodelovanju z DOPPS vabimo na delovno akcijo čiščenja zarasti na otokih Ptujskega jezera v soboto 09.10.2022 ob 9.00 uri.

V maju smo občudovali ptice ob Ptujskem jezeru z društvom DOPPS. Obljuba je bila, da se pridružimo tudi njihovi delovni akciji zato velja povabilo k sodelovanju na delovno akcijo: Čiščenje zarasti na otokih Ptujskega jezera, ki bo v soboto 9. oktobra2022 ob 9. uri in tako prispevamo en delček k varstvu in ohranitvi življenjskega prostora za ptice v našem okolju. Zberemo se ob Ptujskem jezeru (KLIK za natančno lokacijo).

Pomembno je, da imamo dobro voljo, primerno delovno obleko, rokavice, škornje, orodje. Zaradi organizacije, bi prosila, da mi sporočite vašo udeležbo čimprej oziroma najkasneje do 25.09.2022, ali pa na naslov tilen.basle@dopps.si ali na 051 636 224. Otoki Ptujskega jezera so bili tudi letos primerno gnezdišče za številne galebe in čigre. Gnezdilo je kar 213 parov navadnih čiger, 1088 parov rečnih in 82 parov črnoglavih galebov.
Zahvala gre številnim prostovoljcem, ki vsako pomlad in jesen zavihate rokave in priskočite na pomoč.
S prostovoljno delovno akcijo bomo tudi letošnjo jesen gnezditvene otoke očistili zarasti in tako pticam omogočili gnezdenje prihodnjo pomlad.
Za udeležbo potrebujete le dobro voljo, primerno opremo (delovno obleko, škornje, rokavice) in kakšen kos orodja (grablje, vile, motike, mačete). Za pijačo in toplo malico bo poskrbljeno.
Povabite še koga… .

Vodja odseka za varstvo narave, Rosanda Rojko

Deli s svojimi prijatelji: