Planinsko društvo Ptuj organizira izlet na Gorenjsko. Vitranc, Ciprnik, Planica in Planinski dom Tamar. Možnost je izbire dveh tur in sicer malo bolj zahtevna na Ciprnik ter manj zahtevna v dolino skakalnic – Planica.

Ciprnik je razgledni vrh na jugozahodnem koncu pobočja, ki poteka med dolino Male Pišnice in Planice. Severovzhodni vrh gore predstavlja vrh Vitranc, pod katerim se nahajajo kranjskogorska smučišča. Z vrha Ciprnika je razgled na Ponce, Jalovec, Planico, Tamar, Mojstrovko in Slemenovo špico, na dolino Male Pišnice, Martuljške gore (Špikova skupina), Karavanke, Dobrač in avstrijske tritisočake.

ODHOD: v soboto ob 6. uri s parkirišča pod gradom

PRIHOD: v soboto v večernih urah

TEŽAVNOST:  lahka označena (delno neoznačena) pot. Približno 7-8 ur hoje s počitki (vmes je Bedančev dom, Mojčin dom in Dom Planica). Gremo po poti iz Kranjske Gore (parkiramo malo nad Zelenci) proti Mojčinemu domu (lep razgled) ter se vzpnemo na Vitranc. Pot nadaljujemo proti Ciprniku in se spustimo v Planico.

Če bo izlet z avtobusom in dve skupini, bo lažja skupina šla do Planinskega doma v Tamarju in si ogledala Planico ter skakalnice.

STROŠEK  IZLETA25 EUR (prevoz s kombijem ali z avtobusom),

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do torka, 30. avgusta 2022 ali osebno pri vodji izleta. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, koda namena: OTHR, sklic: SI00 20220903, namen Ciprnik.

OPREMA: Potrebna je oprema za visokogorje (dobri planinski čevlji, obvezna zaščita proti soncu in dežju, pohodne palice, hrana, voda….). Hrana ali kak priboljšek iz nahrbtnika. Lahko pa se okrepčamo v koči.

INFORMACIJE pri vodji izleta tel. 040 754 499.

Vodi Jože Dajnko

Deli s svojimi prijatelji: