30.POHOD PO HALOŠKI PLANINSKI POTI

  Cirkulane – Gradišča – Dravci – Vareja -Dravinjski vrh – Podlehnik

Pričetek pohoda je ob 8.00 uri

Iz Ptuja se bomo popeljali s posebnim avtobusom izpred železniške postaje ob 7.00 in 8.15 uri (povezava z vlakom), prav tako bo poskrbljeno za vrnitev na Ptuj.

Pričetek pohoda je pri gostišču Krona v Cirkulanah. Od gostišča se povzpnemo proti cerkvi Sv. Barbare in nadaljujemo po Haloški planinski poti, ki se zlagoma vzpenja in kmalu sledi spust k Arnejčičevim – h »Kovaču«, kjer imajo domačo pekarno, prav tako se ponašajo z dobro haloško kapljico. Nadaljujemo proti Gradiškemu Humu po vse bolj razgledni poti proti Gradišču 79a – Emeršič (KT1) kamor prispemo v slabi uri hoje. Pot nas vodi po trasi HPP v Dravce ob turistični kmetiji Korpič, kjer je urejena etnografska zbirka, čez travnike, med vinogradi v hrib in nas pripelje skozi gozd proti Varejskemu bregu. Pri prvem princu ptujskega karnevala Gašperič Jožetu  je KT2.

V Vareji se nam med vinogradi odpre pogled na Pohorje ter proti zahodu. Prečimo glavno cesto in krenemo v hrib proti domačiji Kolednik v Dravinjskem vrhu (KT3).

Sledi razgledna in lakotna pot čez Majski vrh proti našemu cilju (KT4), ki je pri »Gostišče in penzion pri ribniku« v Podlehniku. Ko prispemo v Podlehniško dolino se usmerimo v podhod pod avtocesto proti Gostišču pri ribniku, kamor nas usmerjajo smerokazi.

Celotna trasa poti, ki je med daljšimi, traja okrog pet do šest ur, vmes ne bo manjkalo postankov in nam postreže s čudovitimi pogledi daleč naokrog, tako na Ptujsko – Dravsko polje, Haloze, Podlehniško dolino in malce oddaljeno Pohorje.

Zaključek pohoda bomo popestrili s kulturnim programom, podelitvijo značk in priznanj ter družabnim srečanjem.

Strošek pohoda je 16,00€. Prijavite se TUKAJ (prav tako prosimo za najavo večje skupine)!

Vse udeležence pohoda prosimo, da spoštujete in se držite predpisanih priporočil NIJZ. Upoštevali bomo  veljavne pogoje in tako poskrbeli za svojo varnost in  varnost drugih.

Vljudno vabljeni!

Deli s svojimi prijatelji: