Jesenski čas je najlepši za občudovanje zlatih macesnov.

Med triglavskima dolinama Krmo in Kotom se visoko proti zahodu dviguje mogočen greben, ves divji s svojimi stolpi in škrbinami. Naša pot se prične v Logarjevem rovtu. Nekaj časa sledimo markirani poti, ki vodi na mogočno Rjavino pred nami, ki pa jo pred hudourniško grapo zapustimo in se podamo po melišču po neoznačeni poti. Pot je mestoma izpostavljena, vendar ji je kos sleherni gornik s čvrstim korakom in bistro glavo. Predhodniki, ki so znali hoditi za pastirji in lovci so pustili sledi, da zlahka sledimo proti vrhu. Drobna stezica nas vodi skozi prekrasen macesnov gozd. Oči se spočijejo in naužijejo lepot zlato rumene barve. Malo pod vrhom pot preide na drugo stran grebena in pokukamo v dolino Krme. Na samem vrhu ruševje zamenja do sedaj prevladujoče macesne in stopimo na razgledni vrh. Z vrha se nam ponudi veličasten pogled na vse kar je mogočnega okrog Triglava, predvsem pa občutek in nam dana priložnost, da smo v neokrnjeni naravi. Vsi, vsak s svojim ravnanjem in trudom si moramo prizadevati, da narava ostane čim bolj neokrnjena, pristna, lepa, da bodo tudi prihodnji rodovi lahko užili nam dane lepote.

Odhod je ob 5.00 uri s parkirišča pod gradom na Ptuju.

Skupne hoje s postanki bo med 7 do 8 ur. Vrnitev domov je predvidena okrog 19.00 ure.

Hrana je iz nahrbtnika, kjer naj bo tudi dovolj tekočine. Ob poti je manjši studenček.

Oprema naj bo letnemu času – vremenskim pogojem in pohodu primerna. Prav tako ne pozabite na veljavno osebno in potrjeno planinsko izkaznico.

Turo bomo izvedli o upoštevanju navodil in ukrepov NIJZ. Ne pozabite na obrazno masko in razkužilo, kar je postalo že kar obvezen del opreme v nahrbtniku zraven prve pomoči.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni društva do torka 12.10.2020 oz. do zapolnitve prostih mest. Dodatne informacije so na voljo na tel.št.: 041 237 010.

Strošek izleta je 21,00€. Priporočamo plačila na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, skli: SI00 20211016, namen Macesnovec.

Izlet vodim Miran Ritonja

Deli s svojimi prijatelji: