Približuje se čas zime in dnevi v notranjosti Slovenije postajajo vse bolj hladni. V Slovenski Istri, ki jo imenujemo tudi Dežela refoška pa nas v tem času objame toplina, ki jo zagotavlja morje. Zato so pohodi toliko bolj prijetni, saj se nam odpirajo obširni pogledi vse do italijanske obale. Hoja med oljčnimi nasadi in kamnitimi ograjami je nekaj posebnega. Če upoštevamo še pristno istrsko hrano je idila popolna. Zatorej vas vabimo, da se nam pridružite na našem tradicionalnem izletu v deželo refoška in spoznate skrite kotičke Slovenske Istre, Jadranske obale in Krasa. Izlet bomo izvedli ob spoštovanju ukrepov NIJZ.

Pogoj za udeležbo na izletu je izpolnjevanje pogoja PCT.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 11. decembra 2021 ob 5.20 uri na železniški postaji Ptuj (odhod avtobusa iz ž.p. Pragersko ob 5.40 uri z možnostjo prihoda iz Maribora z vlakom ob 5.20 uri in Slovenske Bistrice pri LIDL-u ob 6.00 uri). S posebnim avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane do Črnega Kala, od koder bomo pot nadaljevali peš po planinski poti skozi Podpeč v Hrastovlje. Ustavili se bomo v tipični istrski gostilni, z domačo hrano in seveda odličnim refoškom, možno pa si bo ogledati tudi znamenite freske v cerkvi sv. Trojice. Pot bomo nadaljevali z avtobusom do Slovenske Obale, kjer bomo planinarili ob morju. V Ptuj se bomo vrnili do 21. ure (v Slovensko Bistrico do 20.25 ure in Pragersko do 20.40 ure, povratek z vlakom za Maribor).

Opremite se planinsko (planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna obleka) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in v istrski gostilni.

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do torka 07.12.2021 ali v društveni pisarni, Dravska ulica 18, do zasedbe 45 mest.

Strošek izleta znaša 28 EUR.

Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 20211211, namen refošk.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: