Ptujski planinci vas tokrat vabimo na izlet po delu Svečinske planinske poti. Iz Pesnice se bomo najprej podali do Spodnje Kungote, kjer hranijo kontrolni žig. Nato bomo pot nadaljevali po grebenih Dobrenja do Podigraca, kjer se bomo ustavili na turistični kmetiji. Sledil bo sestop v Šentilj, od koder se bomo z vlakom vrnili nazaj proti domu. Pot nas bo vodila po Slovenskih goricah od koder se odpirajo široki razgledi po Sloveniji in Avstriji. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite in z nami uživate planinsko obarvan dan. Pot je nezahtevna in nam bo vzela okoli 4,5 ure hoda.

Udeleženci izleta se zberemo v torek, 21. decembra 2021 ob 7.30 uri na železniški postaji Ptuj, odhod vlaka ob 7.45 uri (vlak ustavlja na vseh postajah do Maribora) od koder se bomo popeljali do Maribora in naprej do Pesnice. Odhod vlaka iz Poljčan je ob 7.54 uri in ustavlja na vseh postajah do Maribora. Vsi, ki se nam boste pridružili v Mariboru je odhod vlaka ob 8.35 uri. Po Svečinski planinski poti bomo spoznali pokrajino severozahodnega dela Slovenskih goric. Iz Šentilja se bomo z vlakom popoldan vrnili nazaj v Maribor ob 16.24 uri, Poljčane ob 17.01 uri in Ptuj ob 17.10 uri oziroma na ostale izhodiščne kraje.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, kapa, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana in pijača iz nahrbtnika ter na turistični kmetiji ob poti.

Strošek izleta znaša 6 EUR, še vedno lahko koristite brezplačno vozovnico starejših od 65. let oziroma upokojencev za vlak. Vsi ostali udeleženci si vozovnico za vlak kupite sami. Z veljavno planinsko izkaznico imate 30 % popust na vse vožnje z vlakom.

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do ponedeljka, 20. decembra 2021 v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, Ptuj. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 20211221, namen Svečinske gorice.

Pogoj za udeležbo na izletu je izpolnjevanje pogoja PCT. Izlet bomo izvedli ob spoštovanju ukrepov NIJZ.

Deli s svojimi prijatelji: