Ptujski planinci vas tokrat vabimo na izlet po Marijini in Šentiljski poti. Po jutranjem postanku v Mariboru se bomo iz Cirknice podali skozi Jarenino in Pernico na Vodole ter naprej čez Gorco pri Malečniku v Maribor. Pot nas bo vodila po Slovenskih goricah od koder se odpirajo široki razgledi čez Dravsko polje vse do Kamniško – Savinjskih Alp. Končno smo dočakali boljše epidemiološke razmere, kar nam omogoča, da se ob spoštovanju ukrepov NIJZ ponovno podamo na nam ljube planinske in pohodne poti. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite in z nami uživate planinsko obarvano februarsko soboto. Pot je nezahtevna in nam bo vzela okoli 4,5 ure hoda.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 27. februarja 2021 ob 6.15 uri na železniški postaji Ptuj, odhod vlaka ob 6.33 uri (možnost odhoda iz ž.p. Kidričevo ob 6.39 in Rače ob 6.57) od koder se bomo popeljali do Maribora. Vsi, ki se nam boste pridružili v Mariboru je zbor ob 7.15 uri pri lokomotivi na ŽP. Ker bomo imeli v Mariboru nekaj časa smo pripravili presenečenje s spoznavanjem kulturne dediščine. Nato pa se bomo z vlakom odpeljali do Cirknice, od koder nas bo pot vodila po prelepi pokrajini Slovenskih goric, sprva po Šentiljski planinski poti, nato pa proti Jarenini. Po počitku bomo pot nadaljevali do Pernice kjer stoji cerkev sv. Marjete. Sledil bo vzpon na Vodole. Kmalu bomo dosegli Marijino cerkev na Gorci, kjer se bomo ustavili in uživali v obširnem razgledu na Dravsko polje in hribovsko verigo, ki ga obdaja. Sledil bo sestop do Maribora, kjer bomo zaključili naš pohod. Z vlakom se bomo popoldan vrnili nazaj v Ptuj.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, kapa, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana in pijača iz nahrbtnika ter od dobrih ljudi ob poti.

Strošek izleta znaša 6 EUR za vse, ki boste koristili brezplačno vozovnico starejših od 65. let oziroma upokojencev za vlak ali se boste priključili izletu v Mariboru. Za vse ostale udeležence znaša strošek izleta 12 EUR.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do petka, 26. februarja 2021.

Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 20210227, namen Šentiljska pot.

Vodil bom Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: