⭕SPROSTILI STA SE DVE MESTI, ZA INFORMACIJE KONTAKTIRAJTE VODJO POHODA ⭕

Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številni gorati otoki so kot nalašč za planinarjenje. Naša jesenska tura, je bila žal zaradi pandemije prestavljena, zato nas bo pot vodila letos junija na severni del Dugega otoka v majhno mestece Božava in v Naravni park Telaščica. Vabimo vas v neokrnjeno naravo kjer so speljane številne planinske poti.

Udeleženci izleta v Dalmacijo se zberemo v petek, 11. junija 2021 ob 4.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali do mesta Zadar. S trajektom se bomo odpravili na Dugi otok in se nastanili v hotelu Maxim****, Božava. V soboto se bomo po zajtrku podali po obalni poti do cerkvice Male Gospe. Po pohodu pa si bomo privoščili tudi kopanje v kristalno čistem morju. V nedeljo se bomo podali po planinskih poteh, ki vodijo na območju polotoka Mala Nedelja. V ponedeljek se bomo podali na južni del otoka. Pot nas bo najprej vodila na Orljak, nato pa v Naravni park Telaščica, ki je najbolj južni predel Dugega otoka. Seveda se bomo okopali v slanem jezeru in obiskali upokojene osle, ki imajo v parku poseben rezervat. V torek se bomo tradicionalno podali iz Božave na severni del otoka, popoldan pa sledi vrnitev proti Zadru in v Slovenijo.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje in ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do torka 8. maja 2021 oz. do zasedbe prostih mest v busu. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic 00 1115062021.

Zaradi situacije s korona virusom bomo seveda upoštevali vsa predpisana pravila. Ker se ta spreminjajo vas bomo sprotno obveščali o situaciji. Ker bo v hotelu Maxim nastanjena izključno le naša skupina, je izvedba izleta neprimerno lažja in nismo izpostavljeni stikom z drugimi gosti. Hkrati pa smo letos program prilagodili tako, da bomo čim bolj usklajeni s predpisanimi pravili. Prosim, da ob prijavi sporočite vaš e naslov in telefonsko številko, da vas bomo lahko sprotno obveščali o najnovejših informacijah vezanih za naši izlet na Dugi otok. Se pa tako zaposleni v hotelu kot mi dolgoletni gosti zelo veselimo ponovnega snidenja v Božavi, navkljub novi situaciji.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki

Deli s svojimi prijatelji: