Zelene cvetoče gorske poljane nad katerimi se dvigajo visoki beli vršaci nas bodo spremljali tudi tokrat v gorah na tromeji med Švico, Liechtensteinom in Vorarlbergom. Ob hoji po planinskih poteh bomo spoznavali pokrajino osrednjih Alp ter se ustavili v Vaduzu, glavnem mestu kneževine Liechtenstein. Poti so lažje narave in omogočajo prijetno spoznavanje gorske skupine in njenih lepot. Ob dobri hrani in v prijetni družbi so gorske poti še bolj prijetne.

Udeleženci izleta se zberemo v petek, 25. junija ob 4.30 uri na železniški postaji Ptuj od koder se bomo podali proti Vorarlbergu. Prvi dan nas bo pot vodila skozi Gradec, Innsbruck  in čez prelaz Arlberg do Branda, kjer se bomo nastanili v zasebnem penzionu. Popoldan se bomo odpravili na Niegenkopf in do Palüdhute (1.660 m). Po vrnitvi v Brand se nam bo prilegla okusna večerja.

V soboto nas bo po zajtrku pot vodila na hišno goro mesta Bludenz, imenovano Mutersberg, od koder se bomo podali na Hoher Frassen (1.978 m). Nedelja bo dan za planinarjenje v kneževini Liechtenstein. Pot nas bo vodila v gorsko vasico Gaflei, ki leži visoko med alpskimi vršaci. Prehodili bomo znamenito Knežjo pot ali Fürstensteig in nato pot nadaljevali do Siluma. Sledil bo povratek skozi Vaduz nazaj v Brand. Po večerji se nam bo prilegel prijeten počitek.

V ponedeljek se bomo podali v Bregenz, glavno mesto Vorarlberga. Povzpeli se bomo na goro Pfänedr (1.063 m) od koder je najlepši pogled na Bodensko jezero. V planinski koči si bomo privoščili počitek z malico in se popoldan vrnili do Bodenskega jezera. Torek bomo pričeli z zajtrkom, nato pa nas bo pot vodila ob kanjonu do Schatenlaganhüte (1.566 m). Po vrnitvi v Brand se bomo podali nazaj proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Opremite se planinsko za visokogorje (planinski čevlji, rezervna obleka, nahrbtnik,…) in vremenskim razmeram primerno. Za potovanje do Branda priporočamo običajno obleko in obutev.

Hrana v penzionu in alpski gostilni, na pohodih pa iz nahrbtnika ali v planinskih kočah.

Strošek izleta znaša 324 EUR. Ob prijavi se poravna akontacija v znesku 90 EUR. Preostanek pa do 15. junija 2021. Doplačilo za žičnico Mutersberg 9 EUR in Pfänderbahn 7 EUR, v kolikor se ne boste povzpeli peš. Obvezna je planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto. V primeru zadostnega števila prijav bomo potovali z avtobusom, sicer pa z udobnimi kombiji. Izlet bomo izvedli v skladu z epidemiološkimi določili držav kamor potujemo.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do torka, 1. junija oz. do zasedbe prostih mest.

Vodil bo Uroš Vidovič

Deli s svojimi prijatelji: