Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številni gorati otoki so kot nalašč za planinarjenje. Še vedno ostajajo prelepi spomini na lansko poletno planinarjenje na otoku Korčula, zato smo letos pripravili nov program. Podali se bomo na otok Pag, kjer bomo nastanjeni v Hotelu Meridijan, ki nam bo nudil odlične pogoje za pohode in raziskovanje otoka. Vabimo vas v neokrnjeno naravo kjer so speljane številne planinske poti.

Udeleženci izleta na otok Pag se zberemo v nedeljo, 18. julija 2021 ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo s posebnim avtobusom popeljali čez mejni prehod Gruškovje mimo Zagreba in Karlovca do Slunja, kjer bomo planinarili od izvira do izliva reke Slunjčice. Njen izliv v reko Korano so prekrasni slapovi Rastoke. Prijetna hoja ob reki nam bo vzela dobri dve uri, nato pa pot nadaljujemo mimo Korenice do mesta Pag, kjer se bomo nastanili v Hotelu Meridijan****. Hotel leži neposredno ob morju in nam bo nudil dobre pogoje za izvedbo našega programa. Povzpeli se bomo na najvišji vrh otoka Paga, Sveti Vid (349 m), s katerega se odpre prekrasen pogled na Velebit in okoliške otoke. Podali se bomo tudi po izjemni pohodniški poti Life on Mars, ki vodi na območju Metajne. Pripravili pa smo tudi planinsko poslastico in sicer obisk Nacionalnega parka Paklenica z vzponom na Aniča Kuk (712 m). V soboto popoldan pa sledi vrnitev proti Zagrebu in nazaj v Slovenijo.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje z avtobusom in ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo in med pohodi priporočamo iz nahrbtnika.

Strošek sedemdnevnega izleta znaša 439 EUR. Ob prijavi poravnate akontacijo 150 EUR, ostalo pa najkasneje do 3.7.2021. Možno je doplačilo za enoposteljno sobo. Več informacij prejmete v pisarni PD Ptuj. Doplačilo za vstopnico NP Paklenica 40 HRK na lokaciji.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do 30. junija 2021 oziroma do zasedbe prostih mest izleta. Priporočamo plačilo na TRR SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic 00 1824072021, namen Pag.

Zaradi situacije s koronavirusom bomo seveda upoštevali vsa predpisana pravila. Prosim, da ob prijavi v pisarni društva sporočite vaš e-naslov in telefonsko številko, da vas bomo lahko sprotno obveščali o najnovejših informacijah vezanih na izlet po Pagu.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: