Zeleni macesni in cvetoče gorske poljane nad katerimi se dvigajo več kot tri tisoč metrov visoki beli vršaci nas bodo tudi letos spremljali v Dolomitih. Odpravili se bomo v severni del Dolomitov, na območje Sextner Dolomitov in letos prvič na Rote Wand (2.818 m), ki spada že v Centralne Alpe. Poti so lažje narave in omogočajo prijetno spoznavanje gorske skupine in njenih lepot. Ob dobri hrani in v prijetni družbi so gorske poti še bolj prijetne.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 15. avgusta ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj od koder se bomo podali proti Južni Tirolski. Prvi dan nas bo pot vodila na območje Sextna. Najprej se bomo ustavili pri izviru reke Drave,  nato se bomo podali do čudovite koče Dreischusterhutte (1.626 m) kjer bomo tudi prenočili. V ponedeljek se bomo podali na prelaz Staller Satel. Sledil bo pohod na goro Rote Wand, od koder se ponuja obširen razgled po Dolomitih in na Zilertalske Alpe. Popoldan se bomo vrnili v dolino in prenočili v koči ter se v ponedeljek podali po prelepih stezicah Dolomitov do avtomobilov. V Ptuj se bomo vrnili do 21. ure.

Opremite se planinsko za visokogorje (planinski čevlji, rezervna obleka, nahrbtnik,…) in vremenskim razmeram primerno.

Hrana iz nahrbtnika in v planinskih kočah.

Strošek izleta vključuje dve nočitvi z zajtrkom v planinski koči in prevoz ter znaša za člane PD 93 EUR. Obvezna je planinska izkaznica s plačano članarino za letošnje leto in planinska rjuha za spanje v kočah. Zaradi korone je obvezno tudi potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali testiranju.

Prijavite se  TUKAJ  ali v pisarni PD Ptuj do torka, 10. avgusta, Dravska ulica 18 oziroma do zasedbe 9 prostih mest. Ob prijavi se vplača akontacija 60 EUR. Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 15082021, namen Dolomiti. 

Vodil bom Uroš Vidovič

Deli s svojimi prijatelji: