Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številni gorati otoki so kot nalašč za planinarjenje. Naša jesenska tura nas bo vodila na severni del Dugega otoka v majhno mestece Božava, in tokrat tudi v območje med Zaglavom in Žmanom. Vabimo vas v neokrnjeno naravo kjer so speljane številne planinske poti.

Udeleženci izleta v Dalmacijo se zberemo v petek, 10. septembra 2021 ob 4.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali do mesta Zadar. S trajektom se bomo odpravili na Dugi otok in se nastanili v hotelu Maxim****, Božava. Hotel leži neposredno ob morju in nam bo nudil dobre pogoje za izvedbo planinskih izletov. V soboto se bomo po zajtrku podali po obalni poti do vasice Dragove. Po pohodu in ogledu podzemskega vojaškega tunela, pa si bomo privoščili tudi kopanje v kristalno čistem morju. V nedeljo nas bo pot vodila po planinski poti, ki se vije po sredini Dugega otoka do zaliva Brbinščica. V ponedeljek se bomo podali na južni del otoka. Pot nas bo najprej vodila na Orljak, nato pa po slikoviti poti od Zaglava do Žmana. Seveda se bomo okopali v prelepem zalivu in uživali v domačih dobrotah. V torek se bomo tradicionalno podali iz Božave na severni del otoka, kjer se bomo prvič povzpeli na vrh Straža (66 m), popoldan pa sledi vrnitev proti Zadru in v Slovenijo.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje in ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika.

Vse dodatne informacije so vam na voljo v pisarni PD Ptuj.

Prijavite se TUKAJ ali v pisarni PD Ptuj do petka 9. julija 2021 oziroma do zasedbe prostih mest v busu.

Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 1014092021, namen Dugi otok.

Zaradi situacije s korona virusom bomo seveda upoštevali vsa predpisana pravila. Ker se ta spreminjajo vas bomo sprotno obveščali o situaciji. Ker bo v hotelu Maxim nastanjena izključno le naša skupina, je izvedba izleta neprimerno lažja in nismo izpostavljeni stikom z drugimi gosti. Hkrati pa smo program prilagodili tako, da bomo čim bolj usklajeni s predpisanimi pravili. Prosim, da ob prijavi sporočite vaš e naslov in telefonsko številko, da vas bomo lahko sprotno obveščali o najnovejših informacijah vezanih na naš izlet po Dugem otoku. Se pa tako zaposleni v hotelu kot mi dolgoletni gosti zelo veselimo ponovnega snidenja v Božavi.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: