Vulkanski stožci – Madžarska / 29.-31.03.2020 /

VULKANSKI STOŽCI NA MADŽARSKEM IN VESZPREM HEGY   –  

Pokrajino severno od Blatnega jezera na Madžarskem je v davni preteklosti preoblikovala vulkanska dejavnost. Ostali so številni pojavi in zanimivi vulkanski stožci, ki sodijo med najlepše v Evropi. Spominjajo na tiste iz Afrike med katere sodi tudi najvišji vrh Kilimandžaro. Ker je od aktivnega delovanja madžarskih vulkanov minilo že veliko časa, so danes po njihovih pobočjih in na vrhove speljane enkratne planinske poti. Ptujski planinci vas vabimo, da skupaj odkrijemo nekaj najlepših planinskih poti na tem območju, hkrati pa spoznamo zanimivosti sosednje države Madžarske in Blatnega jezera. Letos pa se bomo podali še na nove poti, prvič po hribih nad starodavnim mestom Veszprem, ki se nahaja na stičišču treh madžarskih geografskih regij. Mesto je poznano po več znamenitostih in lepo ohranjeni arhitekturi. PAZITE NA SPREMEMBO URE.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 29. marca 2020 ob 6. uri na železniški postaji Ptuj (odhod avtobusa iz Poljčan ob 5.10 uri), od koder se bomo s posebnim avtobusom popeljali skozi Lendavo do vasice Band v bližini mesta Veszprem. Prvi dan se bomo podali po zanimivi planinski poti, ki vodi najprej na grajski griček Essegvar (306 m), nato pa na Miklos Pal Hegy (489 m) z razglednim stolpom dr. Majer Antal, od koder se odpre prekrasen razgled na bližnjo in daljno pokrajino. Pot nas bo nato vodila v središče Veszprema, ki je zgrajeno na petih gričih. Nato se bomo odpravili v Zalakaros ter se nastanili v Hotelu MenDan, kjer bomo užili pravo madžarsko večerjo. Seveda bomo zaplesali ob živi glasbi. Po dobrih izkušnjah, nam zagotovo ne bo dolgi čas.

V ponedeljek nas bo pričakal okusen madžarski zajtrk, nato nas bo pot vodila na vulkanske stožce severno od Blatnega jezera. Letos se bomo povzpeli na Szentgyorgyhegy. Z vrha bomo uživali v širokem razgledu na Blatno jezero in okoliško pokrajino. Spoznali pa bomo še nekaj zanimivih vsebin na tej planinski poti. Popoldan pa nas čaka še spoznavanje in degustacija odličnih madžarskih vin. Sledila bo večerja v hotelu in druženje.

V torek se bomo podali na območje madžarskega dela Lendavskih goric, kjer bomo hodili po eni od novih poti. Popoldan pa obvezen postanek v Prekmurju. V Ptuj se bomo vrnili do 19.30 ure.

Opremite se planinsko (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik) in vremenu primerno. V hotelu imajo bazene s termalno vodo, zato ne pozabite kopalk.

Hrana iz nahrbtnika in v hotelu. NE POZABITE NA OSEBNI DOKUMENT.

Strošek izleta po programu z bivanjem v Hotelu MenDan****  znaša 135  EUR.

Prijavite se

  TUKAJ 

in v društveni pisarni do torka, 10. marca 2020 oziroma do zasedbe 39 prostih mest izleta. Ob prijavi vplačate 60 EUR akontacije, ostalo pa do 16.3.2020.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: