V kolikor bodo razmere dovoljevale bomo izlet izvedli ob upoštevanju navodil in ukrepov NIJZ. Ne pozabite na obrazno masko in razkužilo, kar je postalo že kar obvezen del opreme v nahrbtniku zraven prve pomoči.

Približuje se čas zime in dnevi v notranjosti Slovenije postajajo vse bolj hladni. V Slovenski Istri, ki jo imenujemo tudi dežela refoška pa nas v tem času objame toplina, ki jo zagotavlja morje. Zato so pohodi toliko bolj prijetni, saj se nam odpirajo obširni pogledi vse do italijanske obale. Hoja med oljčnimi nasadi in kamnitimi ograjami je nekaj posebnega. Če upoštevamo še pristno istrsko hrano je idila popolna. Še posebej pa si želimo obiska Primorske letos, ko nam izbruh korona virusa odvzema nam ljube planinske izlete. Zatorej vas vabimo, da se nam pridružite na našem tradicionalnem izletu v deželo refoška in spoznate skrite kotičke Slovenske Istre. Na pot se bomo seveda podali, v kolikor nam bodo to dopuščale epidemiološke razmere. Bodimo optimisti in upajmo na najboljše. Seveda pa bomo organizacijo prilagodili tako, da bo izlet za vse varen. V kolikor bo potrebno bomo izvedbo izleta zamaknili za en teden, hkrati pa napovedujemo opcijo prevoza z vlakom v primeru manjše skupine ali klasično s posebnim avtobusom kot doslej.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 12. decembra 2020 ob 6.30 uri na železniški postaji Ptuj, odhod vlaka ob 6.48 uri (odhod vlaka iz Kidričevega ob 6.54, Pragerskega ob 7.06 in Poljčan ob 7.15 uri). V primeru vožnje s posebnim avtobusom velja enak vozni red, dodali bomo postanek v Slovenski Bistrici. Popeljali se bomo do Kopra od koder bomo planinarili ob morju po evropski pešpoti E 12. S pohodom bomo zaključili v prenovljenem hotelu Histrion v Portorožu, kjer bomo prenočili. Po večerji pa vas po želji vabimo še na sprehod do starodavnega Pirana.

V nedeljo se bomo po zajtrku odpravili po pešpoteh Slovenske Istre in se popoldan z vlakom ali avtobusom vrnili nazaj v Ptuj do 19.48 ure (v Poljčane 19.20, Pragersko 19.30 in Kidričevo 19.42).

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna obleka) in vremenu primerno. Ne pozabite maske. Hotel Histrion ima pokriti bazen in wellnes zato ne pozabite kopalk.

Hrana iz nahrbtnika in v hotelu.

Strošek izleta vključuje prevoz z IC vlakom ali posebnim avtobusom in polpenzion v hotelu Histrion Portorož ter znaša 78 €. V primeru potovanja z vlakom znaša cena za imetnike rdeče brezplačne vozovnice IJPP 63 €.

Prijavite se TUKAJ do petka, 4.12.2020 ali v pisarni društva do zasedbe 48 mest. Ob prijavi se vplača akontacija 30 EUR, preostanek pa najkasneje do 8.12.2020.

Priporočamo plačilo na TRR: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic: SI00 20201212, namen Refošk.

Prijave za Poljčane zbira vodnik Edi Lepoša.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: