Prisrčno vabljeni na planinski izlet za vse generacije, kjer je tempo hoje prilagojen otrokom. Daljše poletne dneve se splača izkoristiti za obisk malo bolj oddaljenih slovenskih vrhov. Porezen je zagotovo eden najzanimivejših. Slikovit in s svojimi 1630 m nadmorske višine izredno razgleden najvišji vrh cerkljanskega hribovja je odličen za obisk tem letnem času. Občudovali in peljali se bomo skozi bomo prekrasne kraje iz znamenitega filma Cvetje v jeseni (Sorica, Petrovo Brdo itd.).

NUJNO: Izlet je primeren za otroke nad 6 let, kondicijsko vajene hoje

po hribih s cca. 2 uri vzpona. Prosim, ob prijavi se držite navedene omejitve. Pot kondicijsko ni primerna za začetnike.

Zberemo se ob 6.25 uri zjutraj na parkirišču pred banko in Mercatorjem na Bregu na Ptuju (na desni strani mosta čez Dravo-BODITE TOČNI!) – odhod 6.30. Postanek v Tepanju ob 7.00  za tiste iz mariborske smeri. Ob 9.00 uri se dobimo na parkirišču Hipermarketa SPAR v Škofji Loki, ki se nahaja na desni strani ceste pred samim centrom Škofje Loke (iz ljubljanske smeri).

Odhod z lastnimi vozili. Najboljša pot do Škofje Loke je iz Domžal preko Mengša in Vodic ali pa po ljubljanski severni obvoznici preko Medvod.

Vrnitev na Ptuj je predvidena okrog 21. ure. Med potjo se lahko ustavimo še ob znamenitem spomeniku NOB v Dražgošah ter morda tudi pri cerkvici iz znamenitega Cvetja v jeseni, ki se je spomnimo po prizoru žegnanja in veselice ter lectovih src.

Nujno potrebno je pokrivalo za glavo ter sončna krema v primeru sonca, ker je vrh nad gozdno mejo in na vrhu ni sence. Potrebna je planinska obutev oz. narebričen podplat, ki ne drsi.

Na Porezen se bomo povzpeli iz vasi Davča od kmetije Podhočar, od koder je cca. 2 uri vzpona (ne prestrmega!). 5 min pod vrhom Porezna stoji planinski dom z bogato gostinsko ponudbo.

Žig Porezna je v obveznem delu Slovenske planinske transverzale – (dnevnik zelene barve).

Prispevek za izlet znaša 5,00 EUR za odrasle in 2,50 EUR za otroke.

Prijava na izlet in plačilo je možno najkasneje do petka 28.8.2018 v času uradnih ur ob torkih med 14. in 16. uro ter ob petkih med 17. in 19. uro na Planinskem društvu Ptuj ali na TRR: SI56 0420 2000 0493 764, koda namena: OTHR, namen Porezen, sklic SI00 29082020 pri NKBM. Ob prijavi prosim navedite kontaktno številko, na katero ste dosegljivi. Prijave na izlet so možne za člane Planinske zveze Slovenije s plačano planinsko članarino za leto 2020.

Več informacij na št. 041/465-173 ali tadejaradek@yahoo.com pri vodji izleta. Izlet  vodi Tadeja Kelc, vodnica PZS s sovodniki

Deli s svojimi prijatelji: