Planinarjenje v Dalmaciji

Po večletnem odkrivanju različnih kotičkov obal in otokov Jadranskega morja, smo tokrat pripravili povsem nov program, saj bomo skupaj odkrivali nove planinske poti in lepote Srednje Dalmacije. Pot nas bo vodila ob reki Slunjčici, po hribih nad Vranskim jezerom, v starodavno mesto Šibenik in po kanjonu reke Krke s slapovi. Ljubitelji pestrega preživljanja planinskih izletov, prijetne družbe ter prijaznih hotelov vabimo vas, da se nam pridružite na planinarjenju po Srednji Dalmaciji.

Petek, 22. maja 2020

Udeleženci štiridnevnega planinarjenja po Srednji Dalmaciji se zberemo ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj. S posebnim avtobusom se bomo popeljali čez mejni prehod Gruškovje mimo Zagreba in Karlovca do Slunja, kjer bomo planinarili od izvira do izliva reke Slunjčice. Njen izliv v reko Korano so prekrasni slapovi Rastoke. Prijetna hoja ob reki nam bo vzela dobri dve uri, nato pa bomo pot nadaljevali mimo Korenice do Biograda na morju. Nastanili se bomo v hotelu IN, ki se nahaja ob morju. Večerja in dobrodošlica v hotelu. Seveda pa tudi čas za kopanje in wellnes.

Sobota, 23. maja 2020

Po zajtrku in jutranji kavici se bomo podali v Šibenik, od koder se bomo podali po znameniti pohodni poti ob kanalu sv. Ante. Pot nas bo vodila do beneške trdnjave in naprej do jezer v Zablačah. Po postanku za malico se bomo podali še na »šetnico«, od koder se odpira lep razgled na starodavni Šibenik. Dan bomo zaključili v hotelu, kjer nas bo čakala okusna večerja.

Nedelja, 24. maja 2020

Zajtrk nam bo dal energijo za planinarjenje po hribih Mali Bak, Velki Debeljak in Golo Brdo, ki se pnejo nad Vranskim jezerom. Odpira se nam širok razgled na Vransko jezero in Jadransko morje z otoki, pogled pa seže vse do Kornatov. Popoldan se bomo vrnili v Biograd in se predajali morskim užitkom. Večerja in bivanje v hotelu.

Ponedeljek, 25. maja 2020

Po zajtrku v hotelu nas bo pot na DAN MLADOSTI vodila v Nacionalni park Krka. Med čudovitimi slapovi in lepotami neokrnjene narave bomo planinarili do zgodnjega popoldneva, nato pa nas bo pot vodila nazaj proti domu. Seveda si bomo privoščili postanek za toplo malico in proslavili naš praznik Dan mladosti.

Opremite se vsakdanje za hotel in daljše avtobusne vožnje ter planinsko za planinarjenje (planinski čevlji, vetrovka, nahrbtnik).

Za potovanje z avtobusom in za opoldansko malico priporočamo hrano iz nahrbtnika oziroma jo bo možno dobiti ob postankih.

Strošek štiridnevnega planinarjenja po Srednji Dalmaciji znaša 183 EUR. Otroci imajo v skladu s pravili hotela popuste, ki so na voljo v pisarni PD Ptuj. Možnost doplačila za enoposteljno sobo.

Prijavite se

TUKAJ

ali v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, vsak torek med 14. in 16. uro ter petek med 17. in 19. uro do petka, 24. aprila 2020 oziroma do zasedbe prostih mest v busu. Akontacija ob prijavi 75,00 EUR, preostanek pa najkasneje do 12. maja.

Informacije na 777 15 11 (PD Ptuj).

Priporočamo plačilo preko TRR: 04202-0000493764 pri NKBM, sklic 2225052020.

Pojdite z nami in odkrijte lepote Srednje Dalmacije.

Vodil vas bom Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: