Ptujski planinci vas tudi letos vabimo na Korziko. Sredozemski otok, ki sodi v okvir Francije, je s svojo neokrnjeno naravo zagotovo nekaj posebnega. Korzika je izredno priljubljen otok, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega med tremi morji in gorata notranjost so kot nalašč za planinarjenje. Naša junijska tura nas bo vodila preko Italije do Livorna in naprej na Korziko, kjer se bomo podali v raziskovanje otoka in planinarili po prekrasnih korziških gorah. Seveda se bomo vmes ustavili in si privoščili čas za počitek. Vabimo vas, da se nam pridružite na Korziki, v neokrnjeni naravi, kjer so speljane številne planinske poti.

Udeleženci izleta na Korziko se zberemo v sredo, 17. junija 2020 ob 22.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali do toskanskega mesta Livorno.

Četrtek, 18. junij 2020

Po vožnji čez Italijo se bomo s trajektom odpravili do mesta Bastia na severovzhodu Korzike. Po prihodu na ta znameniti francoski otok nas bo pot vodila po vzhodni obali do bližine mesta Porto Vecchio, kjer  bomo prenočili. Že po tradiciji prvo noč na Korziki preživimo v šotorih, ki jih bomo postavili med hrasti plutovci. Za družabni večer pa bomo poskrbeli kar sami.

Petek, 19. junij 2020

Po zajtrku nas bo pot vodila v znamenito mesto Bonniffacio, ki leži na skrajnem jugu otoka. Povzpeli se bomo na sklane pečine, od koder se vidi vse do Sardinije. Sledila bo vožnja po zahodni obali do mesta Propriano in naprej do vasice, nad katero je leta 1981 strmoglavilo potniško letalo podjetja Inex Adria Aviopromet. Po ogledu spominske plošče se bomo podali na vrh gore San Pietro, kjer je kraj strmoglavljenja slovenskega letala. Po sestopu z gore bomo pot nadaljevali v glavno mesto Korzike Ajjaccio, kjer se je rodil Napoleon. Popoldan bomo pot nadaljevali do Evise, kjer se bomo nastanili v družinskem hotelu Scopa Rossa. Sledila bo prava korziška večerja in zaslužen počitek.

Sobota, 20. junij 2020

Zajtrk nam bo dal moči za planinarjenje po gorah nad gorskim prelazom Col di Vergio (1.479 m). S prelaza se bomo povzpeli na goro Capu a u Tozzu (2.007 m) in do jezera Lac de Nino. Popoldan pa se bomo podali po kostanjevi poti, na kateri bomo spoznali zgodovino pridelovanja kostanja na Korziki in obiskali tolmune s kristalno čisto vodo. Sledil bo povratek v Eviso in okusna večerja.

Nedelja, 21. junij 2020

Po zajtrku bomo dan preživeli na območju med Eviso in obmorskim mestom Porto. Planinarili bomo v prelepem kanjonu Gorges de Spelunca in med skulpturami iz rdečega peščenjaka, ki se dvigajo visoko nad zahodnimi obalami Korzike. Seveda si bomo privoščili kopanje v Sredozemskem morju in se popoldan vrnili nazaj v Eviso. Večerja in nočitev v hotelu.

Ponedeljek, 22. junij 2020

V ponedeljek se bomo po zajtrku odpravili čez najvišji prelaz Korzike Col de Vergio (1.479 m) nazaj v mesto Bastia, kjer se bomo vkrcali na trajekt proti Livornu. Po prihodu v Italijo se bomo podali v bližnje mesto Pisa, kjer se bomo sprehodili po svetovno znanem trgu čudežev, Piaza dei Miracoli, na katerem stoji tudi znameniti poševni stolp. Sledila bo vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah.

Torek, 23. junij 2020

Zagotovo nam bo prijalo kopanje v našem Jadranskem morju. Popoldan se bomo odpravili v Ptuj.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje in ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika ali na postajališčih.

Stroški izleta znašajo 399 EUR. Ob prijavi poravnate akontacijo 120 EUR, ostalo pa najkasneje do 3.6.2020. Več informacij v pisarni PD Ptuj. Za udeležbo na izletu je obvezna poravnana članarina za tekoče leto.

Prijavite se

 TUKAJ   

ali v pisarni PD Ptuj do 15. maja 2020 oziroma do zasedbe 15 prostih mest v skupini. Možnost odjave brez stroškov do 3. aprila 2020. Priporočamo plačilo na TRR PD Ptuj SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic 1723062020 in namen plačila “Korzika”.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodnikom.

Deli s svojimi prijatelji: