Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številni gorati otoki so kot nalašč za planinarjenje. Naša jesenska tura nas bo vodila na severni del Dugega otoka v majhno mestece Božava, in letos v Naravni park Telaščica. Vabimo vas v neokrnjeno naravo kjer so speljane številne planinske poti.

Udeleženci izleta v Dalmacijo se zberemo v petek, 11. septembra 2020 ob 4.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali do mesta Zadar. S trajektom se bomo odpravili na Dugi otok in se nastanili v hotelu Maxim****, Božava. V soboto se bomo po zajtrku podali po obalni poti do cerkvice Male Gospe. Po pohodu pa si bomo privoščili tudi kopanje v kristalno čistem morju. V nedeljo se bomo podali po planinskih poteh, ki vodijo na območju polotoka Mala Nedelja. V ponedeljek se bomo podali na južni del otoka. Pot nas bo najprej vodila na Orljak, nato pa v Naravni park Telaščica, ki je najbolj južni predel Dugega otoka. Seveda se bomo okopali v slanem jezeru in obiskali upokojene osle, ki imajo v parku poseben rezervat. V torek se bomo tradicionalno podali iz Božave na severni del otoka, popoldan pa sledi vrnitev proti Zadru in v Slovenijo.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje in ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika.

Vse dodatne informacije so vam na voljo v pisarni PD Ptuj.

Prijave sprejemamo v pisarni 09. julija 2020 oziroma do zasedbe prostih mest v busu. 

Zaradi situacije s koronavirusom bomo seveda upoštevali vsa predpisana pravila. Ker se ta spreminjajo vas bomo sprotno obveščali o situaciji. Ker bo v hotelu Maxim nastanjena izključno le naša skupina, je izvedba izleta neprimerno lažja in nismo izpostavljeni stikom z drugimi gosti. Hkrati pa smo letos program prilagodili tako, da bomo čim bolj usklajeni s predpisanimi pravili. Prosim, da ob prijavi sporočite vaš e naslov in telefonsko številko, da vas bomo lahko sprotno obveščali o najnovejših informacijah vezanih za naši izlet na Dugi otok. Se pa tako zaposleni v hotelu kot mi dolgoletni gosti zelo veselimo ponovnega snidenja v Božavi, navkljub novi situaciji.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: