Dragi planinski prijatelji, zaradi razmer s koronavirusom in posledično obvezno karanteno ob povratku s Hrvaške, bomo načrtovani izlet na Dugi otok organizirali od 11. do 15. 6. 2021, seveda z enakim programom kot je bil za letošnjo jesen. Za vse dodatne informacije smo vam seveda vedno na voljo.

Dalmacija vsako leto pritegne vedno več planincev in pohodnikov, saj sodi med

najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in številni gorati otoki so kot nalašč za planinarjenje. Naša jesenska tura nas bo vodila na severni del Dugega otoka v majhno mestece Božava, in letos v Naravni park Telaščica. Vabimo vas v neokrnjeno naravo kjer so speljane številne planinske poti.

Udeleženci izleta v Dalmacijo se zberemo v petek, 11. septembra 2020 ob 4.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali do mesta Zadar. S trajektom se bomo odpravili na Dugi otok in se nastanili v hotelu Maxim****, Božava. V soboto se bomo po zajtrku podali po obalni poti do cerkvice Male Gospe. Po pohodu pa si bomo privoščili tudi kopanje v kristalno čistem morju. V nedeljo se bomo podali po planinskih poteh, ki vodijo na območju polotoka Mala Nedelja. V ponedeljek se bomo podali na južni del otoka. Pot nas bo najprej vodila na Orljak, nato pa v Naravni park Telaščica, ki je najbolj južni predel Dugega otoka. Seveda se bomo okopali v slanem jezeru in obiskali upokojene osle, ki imajo v parku poseben rezervat. V torek se bomo tradicionalno podali iz Božave na severni del otoka, popoldan pa sledi vrnitev proti Zadru in v Slovenijo.

Opremite se planinsko za hojo in običajno za vožnje in ostalo.

Hrana je všteta v strošek izleta, za vožnjo priporočamo iz nahrbtnika.

Vse dodatne informacije so vam na voljo v pisarni PD Ptuj.

Prijave sprejemamo v pisarni 09. julija 2020 oziroma do zasedbe prostih mest v busu. 

Zaradi situacije s koronavirusom bomo seveda upoštevali vsa predpisana pravila. Ker se ta spreminjajo vas bomo sprotno obveščali o situaciji. Ker bo v hotelu Maxim nastanjena izključno le naša skupina, je izvedba izleta neprimerno lažja in nismo izpostavljeni stikom z drugimi gosti. Hkrati pa smo letos program prilagodili tako, da bomo čim bolj usklajeni s predpisanimi pravili. Prosim, da ob prijavi sporočite vaš e naslov in telefonsko številko, da vas bomo lahko sprotno obveščali o najnovejših informacijah vezanih za naši izlet na Dugi otok. Se pa tako zaposleni v hotelu kot mi dolgoletni gosti zelo veselimo ponovnega snidenja v Božavi, navkljub novi situaciji.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: