Hvala vsem, ki ste oddali svoj glas za “Naj planinsko pot 2020”!

Naj planinska pot na Triglav vodi čez Plemenice.

Planinsko društvo Ptuj s svojimi markacisti že od leta 1994 skrbi za urejenost Bambergove poti – ene najlepših a tudi najzahtevnejših planinskih poti na Triglav z Luknje čez Plemenice.

»Številni izzivi, s katerimi se srečujemo pri urejanju najzahtevnejše planinske poti na Triglav, se v zadnjih letih, ko se v visokogorju močno čutijo vplivi klimatskih sprememb, še stopnjujejo. Vse več je skalnih podorov in krušenja skal. Zato moramo poleg rednega obnavljanja markacij obvezno čistiti zapadlo kamenje in nadzirati morebitne poškodbe kovinskih varoval. Obnovitvena dela na poti, ki je bila nazadnje obnovljena pred več kot 25 leti, so tako nujno potrebna, da bo trasa številnim domačim in tujim obiskovalcem gora še naprej zagotavljala varen vzpon čez Plemenice na Triglav.« (Uroš Vidovič – član komisije za planinska pota pri PZS).

»Markacisti so resnični požrtvovalni junaki varnosti v gorah. Hvaležni smo, da lahko v Zavarovalnici Triglav na tak način podpremo njihovo delo in s tem povabimo predvsem mlade planince, da se jim pridružijo. Markacisti Planinske zveze Slovenije bodo na izbrani poti zamenjali dotrajane kline in jeklenice, jo očistili skal in po končanih opravilih obnovili markacije. Tako bo izkušnja te izjemne poti varno dostopna tistim, ki tak podvig zmorejo, so nanj odgovorno pripravljeni in zanj primerno opremljeni.« (Ana Cergolj Kebler – vodja akcije Očistimo naše gore).

Hvala vsem, ki ste oddali svoj glas za “Naj pot 2020”.

Dobrodošli v dobri družbi!

Srečno in varen korak vam želimo 🙂

Deli s svojimi prijatelji: