Tokratni prvomajski dopust bomo  izkoristili za raziskovanje Korčule – otok Oliverja Dragojevića in Marca Pola. Osvajali bomo najvišje vrhove, si ogledali mesti Korčula in Vela Luka in se skopali v osvežujočem Jadranskem morju. Se vidimo?

PROGRAM:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz ŢP Ptuj in vožnja v smeri Splita. Trajekt na Korčulo – Vela Luka. Namestitev. Voden ogled mesta Korčula z lokalno vodnico. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Vzpon na najvišji vrh Korčule – Klupca 569 m in na nižji razglednik Kom 508 m. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo na Hum 376 m, ki kraljuje nad Velo Luko. Popoldan prosti čas v Veli luki, v iskanju Oliverja Dragojevića. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje).

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Sprehodili se bomo skozi zanimiv rezervat Kočje. Popoldan pa se sprehodili po eni izmed številnih poučnih poteh Korčule. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Sprehod do Vele Špile 130 m na pobočjih Pinskega rata (na fotografiji). Trajekt. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.

Plan je le okviren, do izvedbe so možne spremembe! Ostale informacije ob koncu prijav. DOKUMENTI: veljavni osebni dokument, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto.

STROŠEK planinskega potovanja znaša 319 € in vključuje:

  • avtobusni prevoz z vsemi pripadajočimi stroški (tudi 2 x trajekti),
  • namestitev hotel 4**** – Port 9 resort v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona
  • planinska majica Izimanije Doplačila: …

Prijave na: izidor.furjan@gmail.com čim prej oz. do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 90 € na transakcijski račun Planinskega društva Ptuj, Dravska ulica 18, 2250 Ptuj: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM, sklic 2020-4 s pripisom ”KORČULA”. Razliko pa najkasneje do enega meseca pred odhodom. *Odpoved brez stroškov je možna do 15.3.2020.

Vodnik je Izidor Furjan s sovodniki

Deli s svojimi prijatelji: