Družinski izlet na Janče / 21.03.2020

Prisrčno vabljeni na prvi planinski izlet v letošnjem letu, na katerem je tempo hoje prilagojen otrokom, zato se je teh izletov prijelo ime »družinski«. Na našem prvem pomladnem izletu se bomo podali na zelo razgleden vrh in priljubljeno izletniško točko Zasavskega hribovja med Ljubljano in Litijo – Janče (792 m), ki ga imenujejo kar igralni raj na prostem, saj je ena izmed najbolj priljubljenih planinskih destinacij za družine z otroki. Na vrhu namreč stoji priljubljen planinski dom, ki se ponaša z nazivom »družini prijazna koča«, ob njem je prostrana zelenica za igro. Naše otroke bo pričakal Jagodožer (bodo že sami odkrili, kdo je to), ter pravi mali mini ZOO, kjer bodo lahko hranili domače živali. Na vrhu si bomo vzeli precej časa za počitek, okrepčilo in igro.

Na Jančah je žig razširjenega dela Slovenske planinske poti, zato ne pozabiti zelene planinske knjižice (transverzala).

Po avtocesti bomo na odcepu LJ- Črnuče zavili v smeri Litije do vasi Jevnica, ter se z avtom zapeljali še do zaselka Zg. Jevnica, da si malo skrajšamo pot iz doline. Čaka nas cca. uro in pol prijetnega vzpona. Pot se zložno vzpenja, ni strma, poteka čez gozd, travnike in po gozdnih cestah. Vrnemo se po isti poti do avtomobilov.

Izlet je primeren za otroke od predšolske stopnje naprej – nad 5 let, oz. tiste, ki so vajeni hoje po hribih uro in pol v eno smer. To navedbo je potrebno upoštevati ob prijavi.

Zberemo se ob 7.30 uri zjutraj na parkirišču pred banko in Mercatorjem na Bregu na Ptuju, oz. ob 8.00 na parkirišču Tepanje na avtocesti. Pred izhodom iz avtoceste se ob cca. 9. uri ponovno počakamo na počivališču Lukovica.

Vrnitev na Ptuj je predvidena do 19. ure.

Prispevek za izlet znaša 4,50 EUR za odrasle in 3,00 EUR za otroke.

Prijava na izlet in plačilo je možno najkasneje do petka 20.3.2020 v času uradnih ur ob torkih med 14. in 16. uro ter ob petkih med 17. in 19. uro na Planinskem društvu Ptuj ali na TRR društva št. 04202-0000493764 s sklicem: koda namena: OTHR, namen Jance CEGR, sklic SI00 21032020 pri NKBM.

Ob prijavi prosim nujno navedite kontaktno mobitel številko, na katero ste dosegljivi.

Prijave na izlet so možne za člane Planinske zveze Slovenije s plačano planinsko članarino za leto 2020. Obstaja možnost družinske članarine (popust), ki jo poravnate na PD Ptuj.

Več informacij na te. št. 041/465-173 ali na tadejaradek@yahoo.com pri vodji izleta. V primeru slabega vremena ali resnejše zdravstvene situacije v državi glede širjenja trenutno aktualnega korona virusa izlet odpade oz. se prestavi na kasnejši termin.

Izlet vodi Tadeja Radek, vodnica PZS

Deli s svojimi prijatelji: